TTSO'DAKİ TOPLANTIDA PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

TTSO

TTSO'DAKİ TOPLANTIDA PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

TTSO'DAKİ TOPLANTIDA PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

TTSO’daki toplantıda Trabzon’un projeleri değerlendirildi. Başkan Çelebi Yatırım Adası’na dikkat çekti. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen Yatırım Koordinasyon toplantısında Trabzon’un projeleri değerlendirildi.

TRABZON’UN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI 
Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, TESOB Başkanı Metin Kara, DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ.
Toplantıda TTSO uzmanları tarafından yapılan sunumlarda Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Kapalı Devre Yumurta Üretim Tesisi, İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi. İsabella Üzümü Yetiştiriciliği, Fuar ve Kongre Merkezi, Güney Çevre Yolu, Su Ürünleri İhtisas OSB, Araklı Tekstil OSB, Yat Üretim Tesisi ve Çamburnu OSB, Erzincan – Gümüşhane – Trabzon Demiryolu Projesi. Gıda Toptancılar Sitesi, Mobilyakent Projesi, kümelenme projeleri, Trabzon Sağlık Turizmi Projesi, eğitim ve istihdam projeleri ile dijitalleşme projeleriyle ilgili sunumlar yapıldı.

AMAÇ ŞEHRİN GELİŞİMİNİ SAĞLAMAK 
Söz konusu projelerin son durumu ve bundan sonraki yol haritası konusunda görüş alışverişinde bulunulan toplantıda DKİB Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan da Trabzon Ekonomik Dönüşüm Stratejisi Projesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, TTSO’nun Trabzon için önemli bir değer olduğunu belirterek; “Amaç şehrin gelişimini sağlamak, üretimini, istihdamını ve ihracatını artırmaktır. Ortak akılla bu projeleri yönetmek önemlidir. Ulaşımdan turizme, sanayiden sağlığa bütün sektörlerin gelişimi için bir araya geldiğimiz toplantının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de özellikle Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projesine önem verdiklerini ve dolgunun yapılması anlamında devletten destek beklediklerini vurguladı.