TTSO ÜYELERİ DUBAİ'DEKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ İNCELEDİ

TTSO ÜYELERİ DUBAİ

TTSO ÜYELERİ DUBAİ'DEKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ İNCELEDİ

TTSO ÜYELERİ DUBAİ'DEKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ İNCELEDİ 

TTSO üyesi firmalar Orta Doğu’nun en büyük fuarı olan Big 5 Global Fuarını ziyaret ederek Dubai’de inşaat sektörünün durumunu görme imkânı buldu. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyesi firmalar, inşaat ve yapı malzemeleri alanında Orta Doğu’nun en büyük fuarı olan Big 5 Global Fuarını ziyaret ederek sektördeki gelişmeleri inceledi.

DUBAİ TİCARET ODASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI. 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Samet Canbakkal ve Sayim Adanur ile meclis üyeleri ve firma temsilcilerinden oluşan Trabzon heyeti, 70 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan, 2 bin 200 stant ve 150’den fazla katılımcı ülke bulunan fuarda sektör paydaşlarıyla bir araya geldi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet ayrıca Dubai Ticaret Odasını ziyaret etti. Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan’ın da bulunduğu toplantıda Dubai Ticaret Odası Başkanı Mohammad Ali Rashed Lootah ile iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. 

TTSO ÜYESİ FİRMALAR BİLGİLENDİRİLDİ 
Toplantıda ayrıca Dubai Ticaret Odası Türkiye Uzmanı Mert Danışger, iki ülke arasındaki ticaret ve Dubai’de iş yapmak isteyen iş insanları için sağlanan hizmetler hakkında sunum gerçekleştirdi.
Dubai Başkonsolosluğu Ticaret Ateşeleri Ersoy Erbay, Hacı Hasan Kaygısız ve Muhammed Emin Erkal Dubai’deki ticaret şekilleri, aktif olan sektörler, iş yapma kolaylıkları hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve sorularını yanıtladı.
Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk da toplantıda Dubai’de bulunan Türk iş adamları için sağlanan network hakkında bilgiler aktardı.

SEKTÖRLERİNDEKİ YENİLİKLERİ TANIMAK İÇİN FUARLAR ÖNEMLİ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, her sektörden iş insanlarını dünyanın çeşitli yerlerindeki fuarlara götürecek organizasyonlar düzenlemeye çalıştıklarını belirterek; “Destek kapsamında yapılan bu organizasyonlarda firmalarımız sektörlerindeki yenilikleri görme, farklı bakış açılarına kavuşma ve iş birliği görüşmeleriyle üretim ve ihracat kapasitelerini artırma şansına sahip olabiliyor. Bu anlamda fuarları önemsiyoruz ve elimizden geldiğince de bu tür organizasyonlara devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Çelebi, Dubai’deki fuara katılanlar arasında en büyük grubu Türk firmalarının oluşturduğunu da belirterek; “Fuarda 165 Türk firması stant açmıştı. Bu da Türk inşaat sektörünün gücünü göstermesi açısından önemliydi.” diye konuştu.