TTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıların Nisan ayındaki bölümünde, Almanya ile yapı malzemeleri sektörü, Azerbaycan ile sağlık turizmi ve diğer konular ele alındı. 

MECLİSİ YÖNETEN İLK KADIN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM
Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantının başlangıcında odanın Nisan ayı faaliyetleriyle ilgili video gösterimi yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy, TTSO meclisine başkanlık yapan ilk kadın olmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek; “Başkanlarımızın hepsini saygı ve sevgi ile anıyorum” dedi. Ulusoy, “Bilindiği üzere bir seçim sürecinin içindeyiz. Bu dönem birlik ve beraberlik içinde, birey olarak sağduyulu olmalı ve üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Vatanımız ve milletimiz için hayırlı olsun.” diye konuştu. 

ALMANYA VE AVRUPA PAZARINA GİRMELİYİZ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi de Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Almanya’da inşaat sektörüyle ilgili bir fuara katıldıklarını belirterek; “Türk malları Almanya piyasasında çok ucuz. Türkiye’deki işçilik çok ucuz. Bu pazar bizim için uygun. Bir şekilde buraya girmemiz gerekiyor. Bunun yolunu açmamız gerekiyor. Müteahhit ağırlıklı bir şehir olarak orada temaslarda bulunup sanayicimizi, müteahhidimizi, iş adamımızı oraya çekmenin yolunu arayacağız. Yalnız Almanya değil diğer ülkeler de böyle. Bu piyasaya rahatlıkla girebiliriz.” dedi.

AZERBAYCAN’DA SAĞLIK TURİZMİGÖRÜŞÜLECEK 
Başkan Çelebi, sağlık turizmiyle ilgili de önemli çalışmaları olduğunu ve toplantılar düzenlediklerini vurgulayarak; “18 Mayıs’ta Azerbaycan’da görüşmelerimiz olacak. Bölge ülkelerine gidip orada çalışmalar yapıp sağlık turizmi kapsamında nasıl turist getirebileceğimizi araştırıyoruz. Önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Diğer projelerimizle ilgili süreçleri de takip ediyoruz. Yatırım Adası, Kapalı Devre Balık Yumurtası Üretim Tesisi, Dünya Ticaret Merkezi. Acil olarak fuar alanı ve kongre merkezine ihtiyacımız var. Trabzon fuar konusunda çok geride kaldı. Yaklaşık 10 yıldır fuar yapılmıyor şehrimizde. Yılda en az 3 – 4 fuar yapardık. Şu anda yer olarak imkânımız yok. Fuar alanıyla ilgili çeşitli çalışmalarımız var.” ifadesini kullandı.

GIDA, AYAKKABICILIK, TEKSTİL VE KÜMELENME PROJELERİ
TSO Başkanı Erkut Çelebi, mayıs ayında iki önemli dış fuar olduğunu hatırlatarak, “23 – 26 Mayıs’ta Moskova’da inşaat sektörü ve iş makinalarıyla ilgili fuarımız var. Talep eden arkadaşlarımız başvurursa kaydolabilir. 4 – 5 tane açık alanımız mevcut. Her an dolabilir. Talep edenler başvursun. Ayrıca 28 Mayıs - 1 Haziran’da Doha’da emlak fuarı var. Gıda, ayakkabıcılık, tekstil, mobilya sektörleriyle de kümelenme projesi yapmayı düşünüyoruz. En az 10 firma olacak şekilde firmaları bir araya getiriyoruz ve Bakanlığımızdan yüzde 75’e yakın destekle alım heyetleri, fuar gezileri yapabiliyoruz. Bu iş kollarıyla ilgili arkadaşlarımız kümelenme projelerinde yer alabilirler. Fuarlara giden arkadaşlar eli boş dönmüyor. Bağlantı yapmasalar bile gördüğüyle kendi işini ilerletebiliyor. Farklı sektörlerle ilgili kümelenme projesi önerileri de bekliyoruz” diye konuştu.