TTSO KOMİTELERİ TOPLANDI 

TTSO KOMİTELERİ TOPLANDI 

TTSO komiteleri yeni turizm sezonu için toplandı.Tahran fuarından stant almaktan, direkt uçak seferlerinin artırılmasına kadar bir dizi konu görüşüldü.

TTSO KOMİTELERİ TOPLANDI 

TTSO komiteleri yeni turizm sezonu için toplandı.Tahran fuarından stant almaktan, direkt uçak seferlerinin artırılmasına kadar bir dizi konu görüşüldü. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) ilgili meslek komitesi üyelerinin katılımıyla yeni turizm sezonu öncesi yapılacak çalışmalar, katılım sağlanması planlanan fuarlar ve diğer konularla ilgili istişare toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri, 12. Meslek Komitesi (Nakliyat, Kargo, Oto Kiralama, Otopark), 24. Meslek Komitesi (Yolcu Taşıma, Seyahat Acenteleri) ve 25. Meslek Komitesi (Otel, Yurt, Pansiyon) üyeleri katıldı.

“TAHRAN FUARINDAN STANT SATIN ALINACAK”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, turizmin gelişmesi için çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak; “Yeni pazarların bulunması, alternatif turizm çeşitlerinin şehrimize kazandırılması ve özellikle mevcut pazarların da elde tutulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlgili meslek komitesi üyelerimizle yaptığımız istişare toplantısında özellikle yakın zamanlardaki fuarları değerlendirdik. 12 – 15 Şubat’ta İran’da Tahran Turizm Fuarı var. Mart ayındaki Nevruz öncesinde İran’da iyi bir tanıtım fırsatı olabilir. Bu fuarda stant açmak için talep toplamaya başladık. Yeterli sayıda üyemiz başvuru yaparsa oda olarak orada bir stant yeri kiralamayı planlıyoruz. Bütçemizin büyük bölümünü turizmin geliştirilmesi için harcıyoruz. Maalesef ilgili kurumlardan bu konuda destek göremiyoruz. 24 – 27 Şubat’ta Riyad’da yapılacak olan Suudi Seyahat Fuarı da özellikle Süper Kupa maçı sırasındaki gelişmelere bağlı olarak önemli gördüğümüz bir fuar. Suudi pazarını elimizde tutmak için önemli bir organizasyon. 6 – 9 Mayıs tarihlerinde de Dubai’deki Arabian Travel Market fuarını önemsiyoruz ve stant yeri alabilmek veya başka bir organizasyon için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Körfez bölgesindeki çeşitli ülkelerde acente toplantıları ve ikili iş görüşmesi etkinlikleri yaparak Trabzon’un tanıtımına devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

“DİREKT UÇAK SEFERLERİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”
Başkan Çelebi, Tiflis, Bakü, Tahran, Tebriz gibi şehirlerden Trabzon’a direkt uçak seferleri koyulması veya var olan sefer sayılarının artırılması için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak; “Sağlık turizmine hedeflerimiz var ve arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Direkt uçuşlar da bu anlamda çok önemli. Önemli ilerlemeler kaydedildi ve bunları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Elimizden geldiğince turizmle ilgili tüm komiteler ve komisyonlardaki arkadaşlarımızla birlikte Trabzon’a ve bölge turizmine destek olmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.