TTSO HEYETİNDEN TİFLİS’E SAĞLIK ÇIKARMASI

TTSO HEYETİNDEN TİFLİS’E SAĞLIK ÇIKARMASI

TTSO HEYETİNDEN TİFLİS’E SAĞLIK ÇIKARMASI

TTSO HEYETİNDEN TİFLİS’E SAĞLIK ÇIKARMASI 

TTSO heyeti, Başkent Tiflis’e sağlık turizmi başta olmak üzere önemli konularda işbirliğinde bulunmak üzere çıkarma yaptı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi başkanlığındaki heyet, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te başta sağlık turizmi olmak üzere iş birliği konularında temaslarda bulundu.

“ULAŞIM İMKÂNLARININ ARTMASI TİCARET VE TURİZMİ GELİŞTİRECEKTİR!”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Meclis üyeleri Mehmet Üçüncüoğlu, Özgür Kolamuç ve Barış Çuvalcı. Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yavuz Çakıroğlu, Valilik Özel Kalem Müdürü Sami Ayan ve TTSO proje uzmanlarının yer aldığı heyet, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Tiflis-Trabzon arasında başlatılması planlanan direkt uçuşlar ile turizm faaliyetlerinin gelişeceği gibi ticari faaliyetlerin de artacağını belirtti. Gürcistan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Giorgi Pertaia da Türkiye ve Trabzon ile yapılan ticaretten memnun olduklarını belirterek hem karayolu hem de hava yolları üzerinde yapılacak iyileştirmeler ile Tiflis ve Trabzon'un birbirine daha da yakınlaşacağını, bu sayede bütün sektörler arasındaki iletişimlerin güçleneceğini belirtti. Üyelerinin büyük bir kısmının Trabzon ile ticari faaliyetlerinin olduğunu belirten Pertaia, imkânların iyileştirilmesi ile bu sayının artacağını ifade etti. Başkan Çelebi de Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odasını Trabzon’a davet ederek, ikili iş görüşmeleri düzenlenmesini teklif etti. Ziyarette ayrıca kurumlar arasında ortak geliştirilebilecek projeler ve Trabzon'un turizm ve sağlık turizmi imkânları hakkında bilgilendirme yapıldı.

TURİZM ACENTELERİNE TRABZON’DAKİ OLANAKLAR TANITILDI 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet Gürcistan’da faaliyet gösteren sağlık turizmi acenteleri ile bir araya gelerek Trabzon’un sağlık turizmi olanaklarını tanıttı ve sorularını yanıtladı. Toplantıda ayrıca Trabzon’da sağlık turizmi yetki belgesi bulunan hastane ve aracı kuruluşların tanıtımı yapıldı. Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Çelebi, THY Tiflis Müdürü Kenan İnce’ye Trabzonspor forması hediye etti.

TÜRK SOMONU VE FINDIK GÜRCİSTAN’DA DAHA ETKİN PAZARLANABİLİR
TTSO Başkanı Erkut Çelebi’nin TOBB’un toplantısına katılmak üzere Ankara’ya dönmesinin ardından Tiflis’teki temaslarını sürdüren TTSO heyeti, Gürcistan Türk İş İnsanları Derneğini ziyaret ederek Başkan Oktay Öztürk ile bir araya geldi. Görüşmede Trabzon Sağlık Turizmi Sektörünün tanıtımı yapıldı, Tiflis ve Trabzon arasında başlatılması düşünülen direkt uçuşlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Trabzon’da üretilen somon ve fındığın Gürcistan’da daha etkin pazarlanması için de görüşmeler gerçekleştirildi.

MÜSİAD TİFLİS ŞUBESİ ZİYARET EDİLDİ
TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ve beraberindeki heyet, MÜSİAD Tiflis şubesini de ziyaret ederek Tiflis’teki ticari faaliyetler ve yatırım olanakları konusunda bilgi aldı. MÜSİAD Tiflis Şubesi Başkanı İzzet Yaprak, sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin olduğunu belirterek, Trabzon ile Tiflis arasında başlayacak direkt uçak seferleri sayesinde Tiflis’ten Trabzon’a çok sayıda hastanın gidebileceğini belirtti. Tiflis’in ticari hacmi nedeniyle en büyük potansiyele sahip olduğunu belirten TTSO Başkan Yardımcısı Çelebi, havayolu bağlantısı ile bu potansiyelin Trabzon tarafından değerlendirilebileceğini belirtti.

BÜYÜKELÇİ ORBAY’A ZİYARET
TTSO heyeti, Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Ali Kaan Orbay'ı da ziyaret etti. Batum ile Trabzon arasında bulunan ticari ilişkileri Tiflis bölgesine yaymak istediklerini belirten TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, sağlık turizmi başta olmak üzere birçok alana fayda sağlayacak olan direkt uçuşların başlatılmasının önemini Büyükelçi Orbay’a aktardı. Trabzon heyeti ayrıca Ticaret Müşavir Yardımcısı Ahmet Cüneyt Darçın’dan Tiflis'teki ticari faaliyetler hakkında bilgi aldı.