TRABZON'UN TARİH HAZİNESİ 

TRABZON

TRABZON'UN TARİH HAZİNESİ

TRABZON'UN TARİH HAZİNESİ 

Trabzon’un tarih hazinesi Albayrak, Ortahisar Belediyesi Kültür Yayınları'ndan çıkan 32. kitabını imzaladı.

TRABZON VE DOĞU KARADENİZ’DE MİLLİ MÜCADELE BASINI
Trabzon'un tanınmış yazar ve araştırmacılarından Hüseyin Albayrak’ın son kitabı Ortahisar Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıktı. Meslekte 60. yılını doldurduğunu kaydeden Araştırmacı, Yazar Hüseyin Albayrak bugüne kadar Trabzon’un tarihi, kültürü ve edebiyatıyla  ilgili 32 kitap yazdı.  Hüseyin Albayrak şimdi de Trabzon basınının milli mücadele dönemindeki işlevi ve yeriyle ilgili “Trabzon ve  Doğu Karadeniz İlleri Milli Mücadele Basını” isimli bir kitap daha hazırladı. Bu kitap Hüseyin Albayrak’ın Trabzon ile ilgili 32. kitabı oldu. Ortahisar Belediyesi yayınlarından çıkan kitap için 25 Aralık Çarşamba Günü saat 15.00’da belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda imza günü düzenlendi. İmza ve tanıtım gününde Hüseyin Albayrak katılımcılara kitabını imzalayarak hediye etti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRDİ
Trabzon’un Anadolu basınının kök saldığı illerden bir tanesi olduğunu belirten Albayrak gerek 1. Dünya Savaşı’nda gerekse de Milli Mücadele döneminde Trabzon basınının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

DOĞU KARADENİZ BASINI BU KİTAPTA
Trabzon basınının 150 yıllık bir tarihi olduğunu olduğuna dikkat çeken Albayrak, kitabın içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi; “Trabzon’da İlk Türk gazetesi Trabzon'da 1868 yılında yayınlanmaya başladı. 2019 yılı Trabzon basınının 150'nci yılıdır. Bu 150 yıl münasebetiyle “Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Milli Mücadele Basını 1918-1923" isimli 680 sayfalık bir eser hazırladım. Bu eserde milli mücadele yıllarında ülkede çıkan yararlı ve milli mücadeleye karşı olan genel basını tüm detaylarıyla birlikte yazdım. Milli Mücadele yıllarında faydalı ve zararlı yayınlar hakkında bilgiler verildikten sonra diğer bölümlerde Artvin, Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Bayburt illerinin 1918-1923 yılları arası basınını inceledim.  Ve bunlarla ilgili örnekler verdim.”

HAYATIMIN EN ANLAMLI YILI
Ortahisar Belediyesi’ne kitabını yayınlamasından dolayı teşekkürlerini ileten Albayrak, Türk kültürüne yeni bir eser kazandırmış olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Albayrak; “Bu eser benim Trabzon için yazdığım 32’ci eserimdir. Trabzon basınında 2019 yılında 9 ciltlik eser yayınlanmış olduğum için de hayatımın en anlamlı yılını yaşamış oluyorum.” dedi.