TRABZON’UN SUYU GÜVENDE!

TRABZON’UN SUYU GÜVENDE!

TRABZON’UN SUYU GÜVENDE!

TRABZON’UN SUYU GÜVENDE!

TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 18 ilçede 72 noktadan numune alarak yaptığı analizler ve 160 noktadaki klor kontrolleri tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 18 ilçede 72 noktadan numune alarak analizlerini yaptı. 160 noktada da klor kontrolleri gerçekleştirildi.

HER ŞEY TEMİZ SU İÇİN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, tüm şehre temiz ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çevre ve insan sağlığını ön planda tutan çalışmalara imza atan TİSKİ ekipleri, arıtma tesisleri, su alma yapıları ve şebeke sularını da sürekli kontrol altında tutuyor. Yapılan analiz çalışmalarıyla kentin kaynak sularının kaynağında korunması ve kirliliğin önlenmesi amaçlanıyor.

18 İLÇEDE 72 NOKTADAN NUMUNE 
TİSKİ Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 günlük çalışma kapsamında 18 ilçede 72 noktadan numune alınarak, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik (İTASHY) kapsamında laboratuvarda yönetmeliğe uygunluk analizleri yapıldı. Aynı zamanda 160 noktada klor kontrolleri yapıldı ve 14 adet içme suyu arıtma tesisi ile şebeke suları kontrol edilerek, numuneler alındı. 

SUYUN KALİTESİNDE SORUN YOK
Öte yandan 18 ilçenin tamamında bulunan 276 klor cihazının otomasyon sisteminde kontrolleri sağlanırken, arıza tespit edilen ya da dış etkenler nedeniyle çalışamaz hale gelen 34 cihazın tamir ve bakımı TİSKİ ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Yapılan analizlerde tespit edilen sorunlar giderilirken, içme suyu kalitesinde hiçbir olumsuz bulguya rastlanmadı.