TRABZON’UN SAĞLIK TURİZMİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK

TRABZON’UN SAĞLIK TURİZMİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Trabzon’un sağlık turizmi kapasitesinin artırılması için çalışmalar sürerken, Başkan Genç; “Sağlık Turizmi Projesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.”

TRABZON’UN SAĞLIK TURİZMİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Trabzon’un sağlık turizmi kapasitesinin artırılması için çalışmalar sürerken, Başkan Genç; “Sağlık Turizmi Projesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.”

Trabzon’a çevre ülkelerden gelen sağlık turisti sayısının artırılması için yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. 

SAĞLIKLA İLGİLİ KURUMLAR BU TOPLANTIDA 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Başkanı Yardımcısı Mehmet Çelebi. TTSO Meclis Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, hastane ve sağlık kuruluşu temsilcileri, otel ve acente temsilcileriyle diğer ilgililer katıldı. 

İŞLER DAHA DA PROFESYONELLEŞECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gürcistan’dan gelen ziyaretçileri daha profesyonel ve kurumsal bir şekilde ağırlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, özellikle Tiflis'ten gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Genç; “Bu kapsamda geçtiğimiz yıl sadece Batum'dan Trabzon'a sağlık turizmi için 41 bin 783 kişi geldi. Batum’un yanı sıra Gürcistan’ın başkentinden de Trabzon’a sağlık turizmi için akın başlatılmasını amaçlıyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yürütülen çalışmaların, oradan gelecek olan uçakların yolcu potansiyelini birlikte değerlendirdik. Büyükşehir belediyemizin de işin içinde ve hamisi olduğu bir modeli çerçeve itibarıyla karar altına aldık. Bu çalışma hem belediyemiz hem de Ticaret ve Sanayi Odamız adına sürdürülecek” dedi. 

DİREKT UÇUŞLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi; “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Ticaret Bakanlığı'nın HİSER projeleri çerçevesinde desteklediği Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Hedef ülkelerimiz arasında yer alan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye direkt uçuşlar başladı. Şimdi de diğer önemli hedef ülkemiz olan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’ten direkt uçuşların başlatılması için çalışıyoruz. Bu kapsamda başlattığımız çalışmalara Büyükşehir Belediyemiz de katkı verecek. Bu toplantının şehrimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını diliyoruz” ifadesini kullandı.