TRABZON’UN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

TRABZON’UN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

TRABZON’UN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

TRABZON’UN PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

Trabzon’da yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı video konferans ile görüşüldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeleri değerlendirmek ve bilgi almak için video konferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirdi.

BAKANLA VİDEO KONFERANS
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve İl Başkanı Haydar Revi’nin katıldığı toplantıda Trabzon’a yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak yatırımlar değerlendirildi.

ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞTI
Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  Bakan Karaismailoğlu’na Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, şehrin beklentileri hakkında da açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde Kanuni Bulvarı’nın Beşirli, Karşıyaka, Erdoğdu bölümünün hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu; “Aracımı kendim kullanarak o yoldan geçtim, gidiş-geliş harika bir yol oldu. Trabzon’a çok yakıştı. Süratle tamamlanması sizlerin ve Bakanlığımızın Trabzon’a gösterdiği özel ilginin neticesidir. Ben bir kere daha hem Trabzon halkı hem de şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah kalan bölümleri de süratle devam ediyor ve tamamlanacak.” dedi.

TRABZON’UN BEKLEDİĞİ PROJE
Beşirli’de yapımı devam eden Gülcemal projesine de değinen Başkan Zorluoğlu; “Gülcemal, bizden önceki dönemde dolgu işlemine başlanmış bir iş. Aynı zamanda birinci etabının tahkimatı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yine bizden önce kısmen yapılmıştır. Burası Trabzon’un çok uzun zamandan beri beklediği bir rekreasyon alanı esasında. En azından birinci etabı bir an önce şehre kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de bu tahkimatın olması gerekiyor. Geri kalan kısmını biz zaten projelendirip, değişik yöntemlerle finansman temin ederek büyük bir mega lunaparkla, eğlenme dinlenme mekanlarıyla insanımızın sahille buluştuğu yer olarak dizayn edeceğiz. Ama olmazsa olmazımız bu tahkimattır. Bu konuda özel ilginizi istirham ediyorum.” şeklinde konuştu.

MERKEZLE DOĞU KISMINDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
Değirmendere güney yolunun ve Erzurum yolunun sahile bağlanması ile ilgili de açıklama yapan Başkan Zorluoğlu; “Bakanlığımızın aldığı inisiyatif Trabzon’da büyük bir memnuniyet yaratmıştır ve orada şu anda bir taraftan tünel çalışması bir taraftan da sahilde yonca kavşağının yapılacağı yerde dolgu çalışmaları süratle başladı. Yine bunun bir başka ayağı da Moloz-Çömlekçi hattının yeni bir tünelle geçilerek kesintisiz olarak sahil yoluna kavuşmamızdır. Bunun da Bakanlığımız tarafından projesi onaylandı ve çalışması devam ediyor. Hakikaten bu iki dokunuş Trabzon’un merkezle doğu kısmındaki trafik meselesini önemli ölçüde rahatlatacaktır. Bu konuda sizden önceki Bakanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu iki proje tamamlandığında inşallah Trabzon’da çok büyük bir rahatlama olacaktır.” diye konuştu.