TRABZONLULARA MÜJDE!

TRABZONLULARA MÜJDE!

TRABZONLULARA MÜJDE!

TRABZONLULARA MÜJDE!

DSİ Genel Müdürlüğü, Trabzon’u memba kalitesinde suyla buluşturmak için gecesini gündüzüne katmış bir şekilde çalışıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için çalışıyor. Musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

TRABZON İÇMESUYU PROJESİ 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR 
Trabzon’un en önemli yatırımlarından biri olan Trabzon İçmesuyu Projesi’nde sona yaklaştıkları müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Trabzon İlimizin içme suyu problemini ortadan kaldırmak için Trabzon İçmesuyu Projesini hayata geçirdik. Trabzon İlimizin 2050 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan söz konusu projemiz 3 aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamamız olan Atasu Barajı’nı 2012 yılında hizmete açmıştık. Gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan ve 35 milyon 750 bin metreküp su depolanan Atasu Barajımız, Trabzon İçmesuyu Projemizin en önemli ayağıdır. Atasu Barajımız sayesinde yıllık 75 milyon metreküp suyu regüle ederek, Önce Akoluk Arıtma Tesisimize oradan da İsale hattı vasıtasıyla temiz su depolarına aktaracağız.” dedi.

İSALE HATTINDA SON 1012 METRE! 
93 Km uzunluğundaki isale hattı inşaatında sona yaklaştıklarını ifade eden Genel Müdür Balta; “İsale Hattı inşaatımızda hattın 92 km’lik kısmını tamamlayarak % 99’luk bir fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Trabzonlu vatandaşlarımıza güvenilir ve sağlıklı bir içme suyu temin etmek adına, “Bizim Aşkımız Su” diyerek dağları deldik ve 1012 m uzunluğunda iletim tüneli açtık.Tünel içerisinden geçireceğimiz borularımız belli aralıklarla şantiyeye indirilmektedir. Tünelde ilk boru kaynağımızı da gerçekleştirdik.”

GÜVENİLİR VE TEMİZ İÇMESUYUNDA GERİ SAYIM BAŞLADI 
Genel Müdür Balta şöyle devam etti; “Tünelden geçireceğimiz borularla birlikte, Trabzon İçmesuyu İsale Hattı işimizi tamamlamış oluyoruz. Akabinde inşa ettiğimiz 12 adet depoya suyumuz dolmaya başlayacak. 93 km’lik bu hatla Trabzon İlimizin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Mayıs Ayı sonu gibi işletmeye almayı planladığımız Trabzon içmesuyu İsale Hattı ile vatandaşlarımıza memba kalitesinde bir içmesuyu sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”