TRABZONLU İŞ İNSANLARI ALMANYA HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

TRABZONLU İŞ İNSANLARI ALMANYA HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Almanya’daki yatırım ortamı ve destekler Trabzon’daki toplantıda TTSO üyelerine anlatıldı.

TRABZONLU İŞ İNSANLARI ALMANYA HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ 

Almanya’daki yatırım ortamı ve destekler Trabzon’daki toplantıda TTSO üyelerine anlatıldı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen bilgilendirme toplantısında Almanya’daki ticaret olanakları, şirket kurulumu ve destekler hakkında oda üyelerine bilgilendirmede bulunuldu, soruları yanıtlandı.

TÜRK VE ALMAN İŞ FIRSATLARI ELE ALINDI. 
Toplantıya TTSO Başkanı ve Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TATSO Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve beraberindekiler, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile oda üyesi firma temsilcileri katıldı.

ALMANYA’DA İŞ YAPAN FİRMALAR TATSO’YA KAYIT OLSUN 
Toplantının açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Erkut Çelebi; “TATSO Genel Sekreterimiz Almanya’da iş yapan ve firma kuracak üyelerimize yardımcı olabilecekleri konuları anlatmak üzere geldiler. Özellikle yurt dışında ticari iş birliğimize kolaylık sağlayan bu kuruluşların büyük faydasını görüyoruz. Buralara üye olan firmalar daha rahat hareket edebilmektedir. Almanya’da iş yaparken problemlerinizi çözmeniz için herhangi bir kuruluşa gitmeden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasına başvurarak çözüm arayabilirsiniz. Büyük destekleri oluyor. Bu bölgelerde iş yapan veya düşünen arkadaşlarımızın TATSO’ya kaydolmaları kendilerine büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.
Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan da Türkiye’nin Almanya ile tarihi ilişkileri olduğunu belirterek; “1960’tan sonra da Almanya’da neredeyse her köyden bir çalışanımız var. Ticaretimizin büyük kısmını Almanya ile yapıyoruz. İnşallah geliştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

ÖZOĞLU BİLGİ VERDİ 
Toplantıda daha sonra Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Almanya’daki yatırım ortamı ve çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulundu. Özoğlu, TATSO’nun ana hedefinin Türkiye ve Almanya arasındaki ticareti geliştirmek olduğunu belirterek; “Karşılıklı yatırımların yapılması, Türkiye’nin AB üyelik çalışmalarının desteklenmesi da özellikle çalıştığımız konular arasındadır. Son 2 yılda birçok Türk şirketi Almanya’da da firma kurmaya başladı. Ticaretin daha kaliteli ve sürdürülebilir olması için Almanya’da bir şirket, şube veya depo kurulmasını önemli görüyoruz.” dedi.

TATSO ÜYESİ OLMANIN AVANTAJI VAR! 
Özoğlu, firmaların TATSO üyesi olmasının birçok avantajı da beraberinde getirdiğini vurgulayarak, “Üyelerimize vize referans yazılarının düzenlenmesi, şirket kuruluşla hakkında güncel teşvikler, 2 ülke pazarlarına yönelik danışmanlık hizmetleri, gümrük, vergi ve hukuk konularında uzmanlara yönlendirme, doğru ve geniş bir iletişim ağı ve daha çok görünürlük gibi birçok avantaj sunuyoruz” dedi.
TATSO Genel Sekreteri Özoğlu, yaptığı sunumda da Almanya pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulundu, Almanya’da şirket kurulumu, teşvikler ve vergi uygulamaları, yatırım hibeleri, kamu kredileri ve garantileri gibi konularda detayı bilgiler vererek soruları yanıtladı.

Toplantının sonunda TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Özoğlu’na günün anısına plaket takdim etti.