TRABZONLU FİRMALAR ALMAN FUARI’NDAYDI 

TRABZONLU FİRMALAR ALMAN FUARI’NDAYDI 

TTSO üyesi firmalar Almanya’da 7-11 Ekim tarihleri arasında 200 ülkeden 140 bine yakın ticari ziyaretçinin katılımıyla düzenlenen ANUGA Gıda Fuarına katıldı.

TRABZONLU FİRMALAR ALMAN FUARI’NDAYDI 

TTSO üyesi firmalar Almanya’da 7-11 Ekim tarihleri arasında 200 ülkeden 140 bine yakın ticari ziyaretçinin katılımıyla düzenlenen ANUGA Gıda Fuarına katıldı. 

Almanya’nın Köln şehrinde 7-11 Ekim tarihleri arasında 200 ülkeden 140 bine yakın ticari ziyaretçinin katılımıyla düzenlenen ANUGA gıda fuarına katılan TTSO üyesi firmalar sektördeki son gelişmeleri yerinde inceledi, iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

ALANINDAKİ EN BÜYÜK FUAR 
Dünyanın alanındaki en büyük fuarı olan ANUGA Gıda ve İçecek Fuarına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, KOSGEB Trabzon Müdürü Mustafa Kurt ve TTSO ve Şanlıurfa TSO üyesi firmaların temsilcilerinden oluşan heyet katıldı.

ÇELEBİ VE AVDAGİÇ GÖRÜŞTÜ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İstanbul Ticaret Odası’nın standını ziyaret ederek İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile fuar ve sektördeki gelişmeler, odaların olası iş birlikleri ve projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

DÜSSELDORF TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ 
Düsseldorf TSO ziyaretinde, Uluslararası Pazarlama Uzmanı Robert Butschen ve ekibiyle bir araya gelen TTSO heyeti, Almanya ve Türkiye arasındaki ticari iş birliklerinin güncel durumunu gözden geçirdi. Aynı zamanda, Almanya’da yatırım imkânları ve şirketlerin kurulum işlemleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

TÜRK – ALMAN TİCARET ODASI ETKİNLİĞİNE KATILIM SAĞLANDI 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet, Çelebi’nin de yönetim kurulunda yer aldığı Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği etkinliğe katıldı. Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk’un da yer aldığı ziyarette, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü faaliyetler ve projelerin yanı sıra, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Çelebi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinin öneminden bahsederken, Türkiye’den fuarlara katılmak isteyen firmaların vize süreçlerinde yaşadığı sorunlara da değindi.

FİRMALARIMIZ İÇİN FUARLARA KATILIM ÇOK ÖNEMLİ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, oda üyesi firmaların temsilcileriyle ANUGA Gıda Fuarına faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek; “Özellikle fındık konusunda ABD başta olmak üzere birçok ülkenin yoğun bir çalışma içinde olduğunu gözlemledik. Bu konuda Türkiye’nin gerekli önlemleri alması şart. Ayrıca markalaşma ve ambalaj konusunda sektörün geldiği noktayı gördük. Ambalajın ürünlerin pazarlanmasına verdiği katkıyı gözlemledik. Üyelerimizin bu konularda da dünyaya ayak uydurması ihracat anlamında çok önemli. Fuarların en büyük artısı, dünyadaki ve sektörlerdeki gelişmeleri çok yakından takip edebilmeye olanak sağlaması. Biz de üyelerimizi mümkün olduğu ölçüde desteklerden de yararlandırarak fuarlara götürmeye çalışıyoruz.” dedi.