TRABZONLU EMEKLİLER ÇANAKKALE'DE

TRABZONLU EMEKLİLER ÇANAKKALE

Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle Trabzon’dan Çanakkale’ye giden emekliler, Çanakkale Şehitliği’ni gezdi.

TRABZONLU EMEKLİLER ÇANAKKALE'DE 

Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle Trabzon’dan Çanakkale’ye giden emekliler, Çanakkale Şehitliği’ni gezdi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen gezi programına Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Faruk Kanca da eşlik etti.

150 KİŞİLİK KAFİLE BÜYÜK DESTANI YERİNDEN GÖRDÜ 
Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’ne üye yaklaşık 150 kişilik kafile Çanakkale Şehitliği’ne gezi programı düzenledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen gezi programına Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Faruk Kanca da eşlik etti. Gezi kafilesi, Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Conkbayırı, Kocatepe, Anzak Koyu ile Mehmetçik Anıtı ve savaşın geçtiği birçok tarihi bölgeyi ziyaret etti. Dört günlük gezi programından son derece memnun olduklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, desteklerinden dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti. 

“ADETA O GÜNLERİ YAŞADIK”
Burhan Bayraktar, Çanakkale Destanı’nı bir kez daha yaşadıklarını ifade ederek, her Türk vatandaşının mutlaka Çanakkale şehitliklerini görmesi gerektiğini belirtti. Çanakkale Şehitliği’nin Türkiye’nin bağımsızlık ruhunu yansıtan en değerli mekân olduğunu dile getiren Bayraktar; “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na ve Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e biz emeklilere sağladığı bu imkândan dolayı teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale’ye 3 otobüsle birlikte geldik ve 4 günlük bir program yaptık. Öğrencilerimizden biz emeklilere kadar herkesin Çanakkale’yi görmesi, ülkemizi ayakta tutan bağımsızlık ruhunu en iyi şekilde anlayabilmesi gerekiyor. Hele hele günümüzde bu konular daha büyük önem arz ediyor. Bizler için anlatılmaz bir gezi oldu. Binlerce şehidimizin toprağa düştüğü, Conkbayırı’nı, Kocatepe’yi, Anzak Koyu’nu gördük, adeta o günleri yaşadık. Her Türk vatandaşının ömründe en az bir kez Çanakkale’yi görmesini temenni ediyorum.” açıklamalarında bulundu.