TRABZON’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

TRABZON’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

TRABZON’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

TRABZON’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Başkan Zorluoğlu ve Vali Ustaoğlu, Trabzon’da üniversiteyi kazanan ancak KYK başvurularında yedek olan öğrenciler için açıklama yaptılar.

Tüm Türkiye barınma sorunu yaşayan ya da yaşadığını iddia eden öğrencilerin sorunlarına odaklanırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan Trabzon’daki öğrencilere müjde geldi.

BARINMA SORUNUNA GEÇİCİ ÇÖZÜM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon’da üniversiteyi kazanan öğrencilere müjdeyi verdi. Başkan Zorluoğlu yaptığı açıklamada; “KYK başvurularında yedek olan öğrenci kardeşlerimiz için geçici olarak barınma imkânı sağlıyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kurduğumuz standa başvuru yapmaları yeterli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

TRABZON VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI
Türkiye’de son dönemde gündemde olan öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili Trabzon Valiliği de adım attı.
Valilik’ten yapılan açıklamada öğrencilerin Valiliğe ve Kaymakamlığa müracaat etmeleri istendi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Yükseköğrenim için ilimize gelen ve barınma ihtiyacı olan gençlerimiz Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızda bulunan Açık Kapı birimine müracaat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacaktır. Bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.”


ÖĞRENCİLER İÇİN TRABZON İYİ, İSTANBUL SIKINTILI
Öte yandan İstanbul’da ekonomik nedenlerden dolayı barınma sorunu yaşayan öğrencilerden bir grup geçtiğimiz hafta içerisinde ‘barınamıyoruz’ diyerek birçok noktada eyleme başladı. 28 Eylül Salı gecesi, Kadıköy’deki eylem polisin müdahalesiyle sona ererken, ülkenin özellikle büyük nüfuslu kentlerinde barınma sorununun belirtildi.