TRABZON’DA YATIRIM ALANI ŞART!

TRABZON’DA YATIRIM ALANI ŞART!

TRABZON’DA YATIRIM ALANI ŞART!

TRABZON’DA YATIRIM ALANI ŞART!

DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan; “Trabzon’da sanayileşmenin teşviki için yatırım alanı şart!” dedi. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; “Cumhurbaşkanımızca yayınlanarak yürürlüğe giren “2024-2026 yıllarında uygulanacak Orta Vadeli Program” kapsamında; açıklama yaptı. 

SANAYİLEŞME TEŞVİK EDİLEREK GELİŞTİRİLMELİ 
Gürdoğan, sanayileşmenin teşvik edilerek geliştirilmesi ve bu amaçla yatırımcının ihtiyaç duyduğu yatırım arazisi tahsisi amacıyla, başta organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleri olmak üzere planlı sanayi alanlarının genişletilmesi gerektiğini kaydetti. 
DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan; “Stratejik ve büyük ölçekli yatırımlar için yer temininde ve kamulaştırma süreçlerinde yeni bir mekanizma geliştirilmesi, bu faaliyet için 2024 3. çeyrek sonuna kadar idari düzenleme yapılması hususları eylem planı olarak öngörülmüş bulunmaktadır.” dedi. 

TRABZON MİLLETVEKİLLERİ GİRİŞİMDE BULUNMALI 
Trabzon sanayicisi Eylem Planı kapsamında bugüne kadar sanayileşmenin teşvik edilmesi amacıyla hiçbir şey yapılmayan, sadece boş vaatler sunulan Trabzon için, Trabzon Milletvekillerinin Trabzon Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesine sahip çıkarak yatırım programına aldırmalarını istedi. Gürdoğan ayrıca; su ürünleri ve hazır giyim sektörleri için gerekli olan organize sanayi bölgelerinin ivedilikle yatırım programına dâhil edilmesi ve mevcut OSB’lerin genişletilmesi için çalışmalar yapılması için girişimlerde bulunulmasını beklediklerini vurguladı. 

GÜRDOĞAN’DAN VEKİLLERE SİTEM. 
DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan; “Son 20 yılda sanayi altyapısı hazırlanması ve Trabzon’un yüksek katma değerli ürün üretimi açısından yatırımcı için cazip hale getirilmesi için Trabzon’un siyasileri illerine hiçbir katkı sunmamış ve şehrimiz bu ilgisizlik nedeniyle ekonomik olarak sürekli kan kaybeder duruma düşürülmüştür.  Bu nedenle; Orta Vadeli Planda açıklandığı şekliyle, Trabzon’da yatırımcı için yeni planlı sanayi alanları oluşturulması amacıyla Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Su Ürünleri İhtisas Organize Bölgesi ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgelerinin yatırım programına aldırmaları kamuoyunun tüm Trabzon Milletvekillerinden en önemli beklentisidir.” diye konuştu.