TRABZON’DA SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI

TRABZON’DA SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI

TRABZON’DA SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI

TRABZON’DA SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI

Trabzon Ortahisar Belediyesi ve KTÜ’nün işbirliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen çalıştaydaki ana konu ‘Sıfır Atık’ oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortahisar Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin iş birliği ile ‘Sıfır Atık Çalıştayı’ düzenlendi. 

TRABZON’DA SIFIR ATIK İÇİN TOPLANDILAR
Genel Moderatörlüğünü Prof. Dr. Dilek Beyazlı’nın yaptığı çalıştayda, ‘Atık Azaltma’, ‘Atık Yeniden Kullanma-Geri Dönüşüm’, ‘Atık Bertaraf’,  ‘Atık Toplama’ ve ‘Atık Sosyal-Ekonomik-Ekolojik Etkiler’ konulu 5 masa oluşturuldu. Sıfır Atık Çalıştayı’na Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzon’daki ilgili kamu kurumlarının müdürleri ve çalışanları katıldı. 

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ
Çalıştayın açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. Başkan Genç; “Davranışsal değişimi ortaya koymalıyız. Yani çevre konusunda bir farkındalık oluşturmamız lazım. Toplumsal şuuru oluşturmalıyız.  İşin teknik boyutları itibarıyla, bilimsel olarak yapılabilir olanları çalıştayımızda oluşturulan 5 masada ilgilileri ile birlikte kurum temsilcilerimiz, teknik arkadaşlarımız, üniversitemiz hep birlikte ortaya koyacaklar. Burada belirleyeceğimiz yol haritamızı farkındalık oluşturmak adına halkımızla paylaşmayı umuyoruz.” diye konuştu. 

BU ÇALIŞTAY ÇOK KIYMETLİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise; “Gelecek nesillere temiz gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakmak için 2017 yılında Sıfır Atık Projesi başlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi, Hanımefendi Emine Erdoğan’ın bu projeyi sahiplenmesi, projeye bambaşka bir boyut kazandırdı. Bu sahiplenmenin etkisiyle kısa zamanda epey bir mesafe katedildi. Kıymetli hanımefendiye burada teşekkürlerimi iletiyorum. Bu anlamda bugün Ortahisar Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen bu çalıştayı çok kıymetli buluyorum ve emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ahmet Bey olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Sıfır atık projesinin ülke çapında yayılmasıyla birlikte 2023 yılına kadar geri kazanım oranının en az yüzde 35 olması öngörülüyor.  Sıfır Atık Projesi tüm unsurlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından kurumsallaştırıldı. Bunun mevzuatı oluşturuldu.” ifadelerini kullandı. 

DALGA DALGA YAYILDI
Trabzon Valisi Ustaoğlu ise; “2017 yılında Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlayan Sıfır Atık Projesi dalga dalga ülkemizin her yerine yayıldı. Özellikle belediyelerimizin bu konuda yaptığı çalışmalar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerimizin bu işin öncülüğünü yapmasıyla iyi aşamaya geldi. Trabzon da bu anlamda güzel çalışmaların yapıldığı bir il olarak ön plana çıktı.” dedi.