TRABZON'DA SEL VE ÇIĞ KONTROL ÇALIŞMALARI

TRABZON

Trabzon’da Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz nezaretinde sel ve çığ kontrol çalışmaları yerinde denetlendi.

TRABZON'DA SEL VE ÇIĞ KONTROL ÇALIŞMALARI

Trabzon’da Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz nezaretinde sel ve çığ kontrol çalışmaları yerinde denetlendi.

​Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon ve Rize’de yapımı gerçekleştirilen çelik moloz bariyeri ve harçlı ıslah sekileri ile Zigana dağında yapımı gerçekleştirilen Zigana Çığ Tüneli çalışmaları yerinde incelendi.

SEL VE ÇIĞ KONTROL ÇALIŞMALARINI YERİNDE GÖRDÜLER
Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Ertan Pirdal beraberinde Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Yusuf ziya Ergene. Ağaçlandırma ve Silkültür Şube Müdürü Şenol Yıldız, Etüt Proje Başmühendisi Selahattin Velioğlu ve Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanlığı mühendisleri Özgür Alaçam ve Sıtkı Eraydın ile sel ve çığ kontrol çalışmalarını yerinde inceledi.

BÖLGEDEKİ SEL VE HEYELANLARIN ÖNÜ KESİLECEK
Çalışmaya Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Başmühendisliğindeki teknik personel de katılırken, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde yer alan ormanlık alanlarda yapımı gerçekleştirilen sel ve çığ kontrol çalışmaları yerinden takip edildi. Orman Bölge Müdürü Yılmaz, Daire Başkanı Ertan Pirdal’a gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aktarırken yapılan bu çalışmalar ile bölgede yaşanan sel ve heyelanların önemli ölçüde engelleneceğini ve erozyon ile kaybolan toprak miktarının asgari seviyeye indirileceğini belirtti.
Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanı Ertan Pirdal yapılan başarılı çalışmalardan dolayı, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.