Trabzon’da “Okursuz Kütüphane Kalmasın” Projesine Destek Çığ Gibi Büyüyor

Trabzon’da “Okursuz Kütüphane Kalmasın” Projesine Destek Çığ Gibi Büyüyor

Okuma alışkanlığı kazandırmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan   “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesine Trabzon’da destek çığ gibi büyüyor.

 

Trabzon’da “Okursuz Kütüphane Kalmasın” Projesine Destek Çığ Gibi Büyüyor

 

Okuma alışkanlığı kazandırmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan   “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesine Trabzon’da destek çığ gibi büyüyor.

 

Trabzon’da tüm il ve ilçe geneline yayılan proje kapsamında öğrenciler, velilerle birlikte okulların dışına taşarak, park, bahçe gibi topluma açık alanlarda okuma etkinlikleri düzenleyerek büyük takdir topluyor.

 

“Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesinin bizzat mimarı olan Müdür Burak Fettahoğlu öğrencilerle okuma etkinliğine katılarak, “Dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri ne kadar önemli ise kitap okuma alışkanlığını kazandırmak da bir o kadar önemlidir. Bu bakımdan ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitap okuma seferberliğini başlattık.” dedi.

 

BU PROJE, TÜRKİYE’DE İLK DEFA TRABZON’DA

 

Özellikle gelişen ve büyüyen dünyada okuyan, okuduğunu anlayan, kitap okuma alışkanlığını benimsemiş kültürlü bireylerden oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bizzat “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesini Türkiye’de ilk defa Trabzon’da uygulamaya koyduklarını belirten Müdür Fettahoğlu, projeye ilginin sokaklara taşarak her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Müdür Fettahoğlu, öğrenci ve velilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katılmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

 “Okursuz Kütüphane Kalmasın” Projesi’ni Bizzat Kendi Yürütüyor

 

Kütüphane Kalmasın" Projesini bizzat yürüten Müdür Fettahoğlu, İl ve İlçe okul ziyaretlerin yanı sıra Trabzon Öğretmen Akademisi Stüdyosu’nda çevrim içi olarak öğretmenlerle bir araya gelerek projenin önemini anlatıyor. Müdür Fetahoğlu proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

KÜTÜPHANELER YAŞAM ALANI OLACAK

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı 61 etkinlikten faydalanarak kütüphanelerini daha etkili kullanmaları hedeflenmektedir. Proje sayesinde kütüphaneler, daha işlevsel hale getirilecek, kütüphanelerin içerikleri zenginleşecek ve okuma kültürünün yaygınlaştırıldığı birer yaşam alanı olacaktır.  Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ziyaretleri gerçekleştirilerek, etkinlikler yerinde incelenecek ve uygulamalar Müdürlüğün resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır.

KİTAP OKUMA SEVGİSİ ÖĞRENCİLERE AŞILANACAK

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kitap okuma etkinlikleri veya okullarımızın uygulayacağı kendi etkinlikleri ile kitap okuma sevgisi öğrencilerimize aşılanarak kütüphanelerin okulların ilgi merkezi olmaları sağlanacaktır. Okumanın bir özgürlük olduğu ve okumayan insanların bilgi sahibi olamayacağı için okuyan insanlar kadar özgür olamayacağı etkinlik uygulamaları ile kavratılmış olacaktır. Bir taraftan öğrencilere kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırılırken, diğer yandan okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları başlatılıp geliştirilecektir.

KÜTÜPHANELER İŞLEVSEL HALE GELİYOR

Okul Kütüphanelerinin okuma alışkanlıklarının kazanıldığı başlangıç yeri olması, okuma alışkanlığı olanlar için bu alışkanlıkların geliştirildiği bir merkez olmasını sağlamak hedeflenmektedir. Proje etkinlikleri ile kütüphaneler daha işlevsel hale getirilecek, kütüphanelerin içerikleri zenginleşecek ve okuma kültürünün yaygınlaştırıldığı birer yaşam alanı olması hedeflenmektedir.