TRABZON'DA O KONUYLA İLGİLİ HAREKETE GEÇİLDİ

TRABZON

Trabzon’da yağ ve bakliyat kuyruğu ile ilgili flaş öneri geldi! Ortahisar Belediyesi harekete geçti.

TRABZON'DA O KONUYLA İLGİLİ HAREKETE GEÇİLDİ

Trabzon’da yağ ve bakliyat kuyruğu ile ilgili flaş öneri geldi! Ortahisar Belediyesi harekete geçti.

Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları geçtiğimiz hafta Başkan Ahmet Metin Genç’in yönetiminde başladı.
Trabzon’da TMO’nun önünde oluşan yağ ve bakliyat kuyrukları Ortahisar Belediye Meclisinde gündem oldu. CHP Grup Başkanvekili Şahin, belediyelerin ve valiliğin mahallerde bulunan yerlerinin TMO’ya tahsis edilerek vatandaşlara kolaylık sağlanmasını istedi.


TMO’NUN ÖNÜNDE OLUŞAN YAĞ VE BAKLİYAT KUYRUKLARI
CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, TMO’nun önünde oluşan yağ ve bakliyat kuyruğunu geçtiğimiz hafta toplanan Ortahisar Belediye Meclisine taşıdı.
Şahin; “TMO’nun önünde bakliyat, yağ satış yeri var. Bu kış günü, insanlar orada kuyrukta perişan oluyorlar. Bu yaygınlaştırılamaz mı? Valiliğin belediyelerin boşta duran belli mahallelerde yeri yok mu? Bunlarda fedakârlık yapıp TMO’ya böyle yerler verip, insanlar oralarda o külfeti, o soğukta çekmesin.” diye sordu.
Şahin, ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarının, takasla Ortahisar Belediyesine geçen Tanjant’taki yerin ne amaçla kullanılacağını sordu.


CHP’Lİ ÜYEDEN HALK EKMEK VE TANZİM SATIŞA DESTEK
Başkan Genç’in geçtiğimiz haftalarda Halk Ekmek ve Tanzim Satış açıklamalarını hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt; “Halk ekmek uygulaması ile ilgili toplantı yaptığınızı. Tanzim satış gibi bir uygulama için fikir bazında çalıştığınızı okuduk. Belediye bünyesinde, halk ekmek fabrikası, tanzim satış mağazaları vardı. Şimdi tekrar halk ekmek ve tanzim satış mağazalarının açılması düşüncenizin tarafınız tarafından gündeme gelmesini memnuniyetle karılıyorum. Bir an önce hayata geçmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

TMO’NUN ÜRÜNLERİ ORTAHİSAR’DA BELİRLENEN YERLERDE...
Başkan Genç ise; “Ekmek ile ilgili çalışma yapmadık. Market ölçeğinde nasıl çalışma olabilir diye fikri manada arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Orada da belediye olarak işletmeci mantıkla değil de, TMO’da yoğunluk olmasın. Orada dağıtımı biz şehrin değişik noktalarına taşıyalım bu şekilde destek olalım diye fikir çıktı. Erdoğan beye talimat verdim. TMO ile iletişime geçtik. 3 - 4 nokta tespit edildi.” dedi.