TRABZON'DA İMZALAR KADINLAR İÇİN ATILDI

TRABZON

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında gerçekleşen protokolle Trabzon’da yapılacak.

TRABZON'DA İMZALAR KADINLAR İÇİN ATILDI

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında gerçekleşen protokolle Trabzon’da yapılacak.

Doğu Karadeniz bölgesinde ilk olan ve sadece kadınlara yönelik hizmet vermesi planlanan Kadın Yaşam ve İstihdam Projesinin imza töreni, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ BAŞLIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için imzalar atıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, söz verdiği bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sadece Trabzon’da değil, Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyacak Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında protokol imzalandı.
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi’nde yapılacak olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için bugün Büyükşehir Belediyesi’nde imza protokolü düzenlendi. İmza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cengiz İnşaat adına Kazım Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve ilgili daire amirleri katıldı. 


BU MERKEZDE HER ŞEY KADINLARA ÖZEL OLACAK
İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; “Bugün yine güzel bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Seçim öncesi kitapçığımızda da yer alan ve özellikle kadınlarımıza verdiğimiz bir sözün bugün gereğini yerine getirmenin ilk adımını atmanın heyecanını yaşıyoruz. Projemizin ismi Kadın yaşam ve İstihdam Merkezi. Hakikaten çok heyecan verici bir proje. Özellikle belirtmem gerekir ki Karadeniz Bölgesinde ilk olma özelliği taşıyor. Çok özel bir proje, çünkü sadece kadınlara özgü bir merkez oluşturuyoruz. Burada kullanıcısından çalışanına kadar, herkes kadın olacak. Ve Burada verilen hizmetler sadece kadınlarımıza has olacak.” dedi. 

HEM VAKİT GEÇİRECEKLER HEM DE ÜRETECEKLER
Projenin içerisinden de bahseden Başkan Zorluoğlu, “Bu projenin içerisinde öncelikle bir sosyal alan var. Burada en flaş fasibite yarı olimpik yüzme havuzu. Sadece kadınlarımıza has. Onlara özel, onların kullanabileceği yüzme havuzu. Yine hanımefendilere özel fitnıs salonları, çok amaçlı salonlar, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi kadınlara ve onların çocuklarına hizmet edecek sosyal yaşam alanları olacak. Ama bu proje sadece sosyal yaşam alanlarından ibaret değildir. Aynı zamanda bu projede istihdam bölümü de var. Yani projenin bir bölümü sosyal yaşam alanlarından ibaret, diğer bölümde ise atölye ve çok amaçlı salonlardan oluşacak büyük bir kompleks. Bu atölyelerde de özellikle kadınların kurmuş olduğu kooperatiflere orada üretim yapma imkânı vereceğiz. Orada kadınlarımız üretecekler ve orada üretilen çok çeşit materyali biz Büyükşehir Belediyesi olarak, çok çeşitli yerlerde, bize ait alanlarda bu ürünleri vatandaşa satacağız. Yani bu merkez sadece bir sosyal yaşam alanı değil aynı zamanda kadınlarımızın çalışıp, evlerine ve geçimlerine katkı yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak. Ben bu projenin bu yatırımın şehrimize şehrimizin kadınlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.