Tarih: 03.06.2025 15:49

TRABZON'DA BALIĞA RAĞBET SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

TRABZON'DA BALIĞA RAĞBET SÜRÜYOR

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında çeşitlilik sürüyor. Vatandaşlar özellikle bu 2 çeşit için sıraya giriyor! 

Trabzon'da çeşitliliğin bol olduğu balıkçı tezgahlarında en fazla mezgit ve istavrit rağbet görüyor.

OLTA BALIKÇILIĞI TEZGAHLARI BOŞ BIRAKMIYOR 
Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında olta balıklarından çupra kilogramı 350, istavrit ve barbun 200 liradan alıcı bulurken, alabalık 175, isparoz 100, mezgit, kefal ve somon 150 liradan satışa sunuluyor.

TEZGAHLARDA ÇEŞİTLİLİK DEVAM EDİYOR
Tezgahlarda çeşitliliğin devam ettiğini söylerken bu dönemin tercih edilen balığının istavrit ve mezgit olduğunu belirten balıkçı Emin Avcı; "Mezgit, istavrit, somon, levrek, çupra, barbun türü şeyler satıyoruz. Revaçta olan balıklar somon, levrek, çupra, mezgit, istavrit." diye konuştu.

VATANDAŞIN BALIĞA İLGİSİ YÜKSEK
Avcı, vatandaşın balığa olan talebinin yüksek olduğuna dikkati çekerek, vatandaşın bu sezon balığa doyduğunu ifade etti.
Öte yandan Avcı, vatandaşlara bu günlerde somon, alabalık, levrek, çupra almaları yönünde de tavsiyelerde bulundu.
AA 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —