TRABZON'DA 386 POLİS ADAYI YEMİN ETTİ

TRABZON

TRABZON'DA 386 POLİS ADAYI YEMİN ETTİ

TRABZON'DA 386 POLİS ADAYI YEMİN ETTİ 

Trabzon’da 386 Trabzon, Rize ve Bayburt’ta ise eğitimlerini tamamlayantoplam 1212 polis adayı yemin etti. 

Rize, Bayburt ve Trabzon’da eğitimlerini tamamlayan bin 212 polis adayı yeminlerini ederek mesleğe adımlarını attı. 

ŞEREFLİ BİR MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR 
Vali Aziz Yıldırım, Şehit Meriç Alemdar POMEM’deki törende, polis adaylarının çok şerefli bir mesleğe, devletin adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarını attıklarını söyledi.
Türk Polis Teşkilatı'nın önemine işaret eden Yıldırım; “Bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum.” dedi.

HEPSİ BİRER KAHRAMAN ADAYI 
Yıldırım, polis adaylarını tebrik ederek; “Her biriniz sizden önce canları pahasına mücadele eden kahraman polislerimiz gibi, isimlerini geleceğe altın harflerle kazıyacak birer kahraman olmak için bugün burada yemin ediyorsunuz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
Dereceye girenlere diploma ve hediyeleri, Vali Yıldırım tarafından verildi.
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı’nın da katıldığı tören, aday polislerin yemin etmelerinin ardından tamamlandı.