TRABZON'DA 20 TON HAMSİYE EL KONULDU

TRABZON

Trabzon’da sürdürebilir balıkçılık için denetimler başladı. Denetimler kapsamında 17 kişiye para cezası uygulandı.

TRABZON'DA 20 TON HAMSİYE EL KONULDU 

Trabzon’da sürdürebilir balıkçılık için denetimler başladı. Denetimler kapsamında 17 kişiye para cezası uygulandı. 

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgede balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla yoğun bir denetim kampanyası yürütüyor.

BALIKÇILIK FAALİYETLERİNİ YAKINDAN İZLİYORLAR 
Müdürlüğün Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı boyunca balıkçılık faaliyetlerini yakından izliyor.
Ekipler, yıl içerisinde karaya çıkış noktalarından perakende satış yerlerine kadar geniş bir yelpazede 1188 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda, kurallara uymayan 17 kişiye toplam 439.235,00 TL tutarında idari para cezası uygulandı.
Ayrıca, mevzuata aykırı şekilde avlanan 20 ton hamsiye el konuldu ve bu balıkların mülkiyeti kamuya geçirildi.

AMAÇ; DENİZLERİMİZİ KORUMAK.
Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, denetimlerin önemine dikkat çekti; “1 Eylül itibariyle başlayan av sezonu ile birlikte denetimlerimizi artırdık. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde, denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Amacımız, sürdürülebilir bir balıkçılık ortamını sağlamak ve denizlerimizi korumak.” 
Müdürlüğe ait Kontrol-1 gemisi de denetimlere katkıda bulunuyor. Yakın zamanda, kalkan balığı av yasağına aykırı şekilde avlanan 5000 metreyi aşan ağlara el konuldu ve bu ağlarda bulunan canlı kalkan balıkları denize geri bırakıldı.