TRABZON'A HAFİF RAYLI SİSTEM GELİYOR

TRABZON

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sözleriyle umut verdi; “Trabzon’u hafif raylı sistemle tanıştırma vakti geldi!”

TRABZON'A HAFİF RAYLI SİSTEM GELİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sözleriyle umut verdi; “Trabzon’u hafif raylı sistemle tanıştırma vakti geldi!”

Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında Başkan Zorluoğlu raylı sistem konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.


KTÜ’DEN AKYAZI’YA HAFİF RAYLI SİSTEM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantıları başladı. 2022 yılının ilk meclis toplantısına Başkan Murat Zorluoğlu başkanlık yaptı. 
Toplantıda ilk olarak Murat Zorluoğlu Aralık ayında yapılan çalışmaları anlattı.
Daha sonra söz alan CHP grup Başkanvekili Turgay Şahin şöyle konuştu;
“Millet Parkı’nın kuzey tarafındaki binalar yıkıldı. Oradaki önceki esnaf bana orada işyeri yapılacak dediler. Ben burada yapılacak mı bilgim yok. Olsa ne ve listen onay alınır dedim. Bu konuyu size iletmek istedim TİSKİ’den bahsettiniz ‘Katı atık bertaraf bedeli koyduk. Yatırımlarımızda tasfiye ettiğimiz ve iptal ettiğimiz yok’ dediniz. Kadınlar Pazarı, Ganita Faroz  gibi yatırımlar yavaşladı. Acaba ödenek sıkıntısı mı var?
Volkan Canalioğlu zamanında Meydandan Akyazı’ya bir raylı sistem projesi vardı. Gümrükçüoğlu rantabl değil diye iptal etmişti. Daha sonra yatırım programına almıştı. Sayın cumhurbaşkanımız da Burada yaptığı mitingde raylı sistem sözü vermişti. Daha sonra Ulaştırma bakanı Turhan daha da ileri gitti ve dedi ki “Akyazı ile Of'u birleştireceğiz” dedi. Benim önerim KTÜ’den Akyazı’ya Trabzon üniversitesi ne kadar bu raylı sistem yapılsın.”


ZORLUOĞLU UMUTLANDIRDI
Bu sözler üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu ise özellikle raylı sistem hakkında umut verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şöyle konuştu;
“Millet bahçesinde oradaki esnaf ile görüştük. Orada onlarla konuştuğumuz gibi bir proje çalışmamız var. Ama millet bahçesi devam etsin ve alt tarafı işyeri olsun. Orada böyle bir şey yapıldığında ilk hak sahibi oradaki esnaf olur.
Yatırımlarda bir yavaşlamamız yok. Elbette ki fiyat farkı kararnamesi bekleniyor. Dolayısıyla ağırdan alma gibi bir şey olabilir ama Kadınlar Hali devam ediyor. Ganita Faroz devam ediyor. Otogar’da da beton döküm işi ve dere ıslahı da devam ediyor. 
Hafif raylı sistem bizim de seçim kitapçığında vardı. Ancak şunu söyleyeyim biz bu meseleye bizden öncekilerden farklı düşündük. Bunun önce bilimsel bir çalışması olması lazım. Ulaşım master planında çalışmalar başlattık ilk rapor önümüze geldi. Şehir hastanesi ile şehir merkezi için sonuçta yolcu kapasitesi yeterli. Bu güzel bir şey. Ulaştırma bakanlığına bunu sunuyoruz. Çıkan sonuçta bu güzergâhta yolcu sayısının yeterli olduğu yönünde.
Şehir olarak bir güç olarak artık Trabzon’u hafif raylı sistemle tanıştırma vakti geldi. Bu raporu en kısa zamanda Ulaştırma Bakanlığımıza ulaştıracağız. Trabzon’a hafif raylı sistem yakışır.”