TRABZON’A 580 MİLYONLUK YATIRIM

TRABZON’A 580 MİLYONLUK YATIRIM

TRABZON’A 580 MİLYONLUK YATIRIM

TRABZON’A 580 MİLYONLUK YATIRIM

2. Liseler Arası Parlamenter Stili Münazara Yarışması finalinde konuşan Başkan Genç; “Trabzon’umuza 580 milyonluk yeni bir milli eğitim yatırımı geliyor.”

Trabzon’da geçtiğimiz hafta düzenlenen 2. Liseler Arası Parlamenter Stili Münazara Yarışması finali büyük ilgiyle karşılandı.

SEZAİ KARAKOÇ’UN ANISI YAŞATILDI
Sezai Karakoç anısına düzenlenen 2. Liseler Arası Parlamenter Stili Münazara Yarışması finali Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) işbirliğinde ve Ortahisar Belediyesinin katkılarıyla Akçaabat Şehit Samet Uslu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“PROJENİN PAYDAŞI OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Liseler Arası Münazara Yarışması finalinde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; ‘Bu anlamlı program vesilesiyle hem burada bulunmaktan hem de bu projenin bir paydaşı olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Programımızın müştereği olan başta yetiştiği şehirde bir belediye başkanı olarak yerele hizmet eden. Aynı zamanda yetiştiği şehrin iradesiyle ülkesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hizmet eden ama işi bırakmayan yine bu şehrin evlatlarını, bu şehrin ve ülkenin inancıyla, medeniyetiyle yetişmesine katkı sağlamak amacıyla büyük bir gayreti ortaya koyan kıymetli büyüğümüz vekilimiz, başkanımız Asım Aykan ağabeyimize sizler adına şükranlarımı sunuyorum. Yine bir yerel yönetici olarak her zaman eğitimin yanında olan çok kıymetli valimizin riyasetinde bu tür programlarla birlikte eğitime daha çok şey katmak amacıyla birlikte ortak proje yürüttüğümüz Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Müdürümüz ile çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. Kendilerine Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TRABZON’A 580 MİLYONLUK YENİ EĞİTİM YATIRIMI
 Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun liderliğinde milli eğitim camiası olarak ta büyük bir gururu yaşadıklarını belirten Başkan Genç; “Trabzon’umuza 580 milyonluk yeni bir milli eğitim yatırımı geliyor. Bu bütün belediye hizmetlerinin üstünde bir yatırımdır. Çünkü eğitime yapılan yatırımdır. Şimdi de eğitimle ilgili bir programdayız ama bu nitelikli, özellikli bir program. O nedenle çok saygıdeğer ve kıymetli bir program. Bilgiye erişimin ne kadar önemli olduğu bir çağdayken bilginin tek başına yeterli olmadığı o bilgiyle beraber üretilen fikrin bile tek başına yeterli olmadığı, o fikirle beraber insanları o fikrin etrafında buluşturmanın çok daha önemli olduğu bir münazaradayız. İşte o fikirle birlikte insanları ikna edebilirsek o nedenle bu yarışma çok önemli. Bu yarışmaya sizin çağlarınızda katılmış bir büyüğünüz olarak hitap ediyorum. Ülkenin gelişimi için bu münazaralarda bulunduk. Bu fikirler etrafında geleceği inşa edecek olan bu gençlik çok daha iyi koşullarda yetişecek. Hem inancımızın hem medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluğu hem ülkemizde hem yeryüzünde inşa etmeye devam edecek inşallah.” dedi.

“MİLLET GAYRİ MİLLİ UNSURLARI BERTARAF ETTİ”
Başkan Genç bu güzel temennileri paylaşırken eğitimle beraber maalesef bizi inandığımız değerlerle aldatan bir feto ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek; “Şuanda içinde bulunduğumuz bu mekân bir feto okuluydu. Çok şükür ki bu millet bu gayri milli unsurları bir daha bu topraklarda yeşermeyecek şekilde bertaraf etmiştir. Yarın bu şehri yönetecek olan siz gençlerin geleceği çok daha güzel yerlere taşıyacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Sezai Karakoç anısına düzenlenen 2. Liseler Arası Parlamenter Stili Münazara Yarışmasında finale kalarak 1. olan takım toplam 6.000 TL. 2’nci olan takım toplam 4.500 TL. 3’üncü olan takım toplam 3.000 TL. 4’üncü olan takım toplam 1.500 TL. 5-8’inci olan takım danışmanı ve öğrencileri ise Hediye Çeki ile ödüllendirilecek. Ayrıca 1’inci olan takıma Ortahisar Belediyesi tarafından İstanbul seyahati ödülü verilecek.