TRABZON´A KONSERVATUVAR ŞART!

TRABZON´A KONSERVATUVAR ŞART!

TRABZON´A KONSERVATUVAR ŞART!

TRABZON´A KONSERVATUVAR ŞART!


Tiyatro Zinos´un kurucu ve genel yayın yönetmeni ile beraberindeki heyeti kabul eden TTSO Başkanı Hacısalihoğlu; ?Trabzon´a tiyatro konservatuvarı açılmalı.? 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, devlet tiyatrosu ve özel tiyatroların bulunduğu Trabzon´a mutlaka tiyatro konservatuvarı açılması gerektiğini vurguladı.

TİYATROCULARI KABUL ETTİ
Tiyatro Zinos kurucusu Hasan Kavzoğlu, Genel Sanat Yönetmeni İbrahim Kavzoğlu ve beraberindekiler, TTSO´yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü, yeni sezon çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Devlet Tiyatrosu ve 15´e yakın özel tiyatronun bulunduğu Trabzon´un kültür ve sanat şehri olduğunu vurgulayarak; ?Bu tanıma uygun adımlar atılması gerekiyor. Öncelikle tüm tiyatrocu arkadaşların da hem fikir olduğu üzere Trabzon´a tiyatro konservatuvarı açılmalıdır. Burada tiyatroyla ilgilenen ve eğitimini bu yönde sürdürmek isteyen birçok genç arkadaşımız başka şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca Trabzon´da bir opera ve bale müdürlüğü kurulması da şehri sanat yönünde ileriyi taşıyacak bir adımdır.? ifadesini kullandı.

?TİYATROYA ÖZEL SALON YAPILMALI?
Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon´a ayrıca tiyatro ekiplerinin yararlanacağı bir salon yapılması gerektiğini vurgulayarak; ?Şu anda birçok tiyatro ekibi belediyelerin çok amaçlı salonlarında oyunlarını seyirciyle buluşturuyor. Oysa tiyatro salonları herkesin bildiği gibi akustik ve daha birçok yönüyle özel yapılardır. Trabzon´a da tiyatro oyunlarına uygun salon yapılmalıdır.? diye konuştu.
Trabzon´un kültür ? sanat şehri yönünü güçlendirme adına kentin tüm kurumlarıyla bu projelere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, yeni sezonda tüm sanatçılara başarı dileklerini iletti.