Tarih: 31.12.2019 11:07

TRABZON VALİLİĞİ'NDE KRİZ MASASI

Facebook Twitter Linked-in

TRABZON VALİLİĞİ'NDE KRİZ MASASI

Trabzon’da meydana gelen orman yangınlar sonrası kriz masası oluşturulurken, örtü yangınının ilçemiz Maçka’ya da sıçradığı öğrenildi.

Trabzon'un farklı noktalarında meydana gelen yangınlar ile ilgili Trabzon Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu.

MÜDAHALELER SÜRÜYOR
Trabzon’un 10 ayrı ilçesinde (Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Ortahisar, Sürmene ve Vakfıkebir) 23.12.2019 Pazartesi günü akşam saatlerinde farklı noktalarda örtü yangınları meydana gelirken, şu ana kadar 22 farklı noktada çıkan yangınlar ekiplerin azimli mücadelesi ve yerinde müdahaleleriyle söndürüldü.
Halen farklı noktalarda devam etmekte olan yangınlara da Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ, Orman Bölge Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince müdahaleler sürdürülüyor.

ORMAN YANGINLARINA YAKIN TAKİP
Trabzon Valiliğinde, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi marifetiyle, ekiplerin yangınlara müdahaleleri hassasiyetle takip ve koordine edilirken,
Meteorolojik verilerde an be an takip ediliyor.
Konuya ilgili olarak yapılan açıklamada vatandaşlar yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılırken şu ifadelere yer verildi;
“Trabzon Valiliğimizde, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi marifetiyle, ekiplerimizin yangınlara müdahaleleri hassasiyetle takip ve koordine edilmektedir.
Meteorolojik verilere göre, ilerleyen saatlerde rüzgârın şiddeti ve hava sıcaklığında artış beklendiğinden, vatandaşlarımızın yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.”


MAÇKA’YA DA SIÇRADI
Öte yandan Trabzon’da örtü yangını yaşanan ilçelere ilçemiz Maçka’da katıldı. 25 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde Maçka ilçesi Bahçekaya Mahallesi Seyitli mevkiinde iki ayrı noktada örtü yangını başladı.
Yaklaşık 100 dönümlük alana yayılan yangının söndürülmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de seferber oldu.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİ YAKININDA DEĞİL
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan yaptığı açıklamada, yangının meydana geldiği bölgenin kırsalda yer aldığını belirterek yerleşim alanlarına uzak olduğunu bildirdi.
Ekiplerin kısa sürede yangına müdahale ettiklerini belirten Koçhan; “Yangının meydana geldiği alanda iki bağ evi bulunuyor. Mevsim nedeniyle bu evler de şu an kullanılmıyor. Ayrıca yangının bulunduğu alanda yer alan iki farklı yol araçlarla müdahaleyi daha da kolaylaştırıyor. Rüzgârın şiddetinde herhangi bir değişiklik olmazsa yangının kontrol altına alınacağını düşünüyoruz!” dedi.
Diğer taraftan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in de yangının başladığı alana gelerek söndürme çalışmalarını sürdüren ekiplerden bilgi aldığı öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —