TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE İKİ YENİ FAKÜLTE

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE İKİ YENİ FAKÜLTE

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE İKİ YENİ FAKÜLTE

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE İKİ YENİ FAKÜLTE 

Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi konumundaki Trabzon Üniversitesi’nde iki yeni Fakülte kurulacak. 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Trabzon’daki iki devlet üniversitesinden biri olan Trabzon Üniversitesi’nde iki yeni fakülte kurulmasına onay verildi.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR 
15 Eylül 2023 Tarihli ve 32310 sayılı Resmi Gazete’deyayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Trabzon Üniversitesi bünyesinde iki yeni fakülte kuruldu. Böylece fakülte sayısı 9’a yükseldi. Yeni kurulan fakültelerle birlikte Trabzon Üniversitesi, bünyesinde bulunan 9Fakülte, 2 Enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu ile akademik gelişimini sürdürüyor.

SİYASAL BİLGİLER İLE 
İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULDU! 
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, yaptığı açıklamada; 
“Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Üniversitemiz bünyesinde bulunan İktisadî İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi yerine bölgemizde ilk olan Siyasal Bilgiler Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Tensipleriyle yeni fakültelerimizin kurulmasına onay veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve ekibine, ilimiz milletvekilleri ve idari mercileri ile süreçte katkıları bulunan tüm paydaşlarımıza en kalbî şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

YENİ ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âşıkkutlu, bölgesel kalkınma odaklı tematik üniversite anlayışı içinde dengeli ve istikrarlı büyüme hedefi doğrultusunda üniversiteyi geliştirecek yeni adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.