TRABZON TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

TRABZON TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

TRABZON TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

TRABZON TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

Trabzon bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerlerken, ilçemiz Maçka ve ilçedeki Sümela Manastırı ile Altındere Vadisi bu süreçte önemli rol üstleniyor.

Trabzon’da turizmin geliştirilmesi ve 12 aya yayılması için kent genelindeki turizm destinasyonlarıyla ilgili yoğun bir çalışma yürütülüyor.

TRABZON TURİZM KENTİ OLACAK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorlu oğlu, göreve geldiği günden itibaren turizmin geliştirilmesi ve 12 aya yayılması noktasında yoğun gayret gösteriyor. Trabzon ve turizmi bir bütün olarak gören Başkan Zorluoğlu, şehri turizm merkezi haline getirmek adına etkin çalışma yürütüyor.

“TELEFERİK PROJESİ İHALE AŞAMASINDA”
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı’na ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve bulunduğu vadiyi üstten görebilme fırsatı sunmak amacıyla kurulacak teleferik projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu; “İki duraklı olacak şekilde hazırlanan teleferik projemiz tamamlandı. Birinci ayağı vadinin içerisinden başlıyor ve Sümela’ya uzak ancak yüksekçe bir noktaya ulaşıyor. İkinci ayağı ise Sümela’ya yakın bir noktaya sizi taşıyor, dolayısıyla iki duraklı bir teleferik sistemi. Birinci durağında bambaşka güzellikler sunan manzara, seyir terasları, yürüme yolları, restoranlar gibi çok rahatlıkla 3-4 saat vakit geçirebileceğiniz bir alan olacak. Tekrar teleferiğe binip oradan ikinci ayak dediğimiz Sümela Manastırı’na oldukça yakın bir noktada sizi indiriyor ve oradan Sümela’ya gidiliyor.” ifadelerini kullandı.

“ALTINDERE VADİSİ’NE KIR KAHVESİ VE KIR LOKANTASI!”
Altındere Vadisi’nde ziyaretçilerin güzel vakit geçirmesini sağlamak amacıyla önemli bir projeyi de hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu; “İçerisinde bir kır kahvesi, bir kır lokantası ve yine ziyaretçi merkezi olan ve yöreye uygun mimari ile hayata geçirdiğimiz yatırımımızda gerçekleşme oranı yüzde 70 seviyelerini bulmuş durumda. Turizm sezonu ile birlikte orayı hizmete açtığımızda, yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz için kaliteli hizmetin sunulduğu yeme içme ve dinlenme mekânları oluşturmuş olacağız. Ayrıca hediyelik eşya dükkânlarını da Büyükşehir Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Sümela Manastırı şu anda UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde var olan bir yer. Başlattığımız süreçle, önümüzdeki yıllarda Sümela Manastırı’nın Dünya Mirası Listesi’ne alınmasıyla ilgili çalışmayı tamamlayacağız. Ve Sümela Manastırı artık dünyada çok daha bilinen, ziyaretçilerin gelmeyi daha çok arzu edecekleri bir destinasyon haline gelmiş olacak.” diye konuştu.

TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKIYOR
Altındere Vadisi’nde büyük bir trafik ve ulaşım keşmekeşi olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu; “Bunun bütünüyle önüne geçecek tedbirlerimizi aldık. Gerek otobüsler gerek normal araçlar için ayrı ayrı 2 adet büyük otopark alanı oluşturduk. Gelen ziyaretçilerimiz aşağıda bizim son derece modern şartlarda hazırladığımız otoparklarda araçlarını park edecekler. Ziyaretçilerimizi minibüslerle çok daha konforlu ve güvenli bir şekilde, ring biçiminde bir ulaşım sistemiyle bu bölgeye götüreceğiz ve daha sonra da yine kendi araçlarının bulunduğu otoparklara geri getireceğiz. Böylece trafik keşmekeşi büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Bunu yaparken de transit olarak Çakırgöl’e, yukarıdaki yaylalara ve köylere gidecek vatandaşlarımız için de gerekli tedbiri düşündük. Bir sorun oluşturmayacak 11 kilometrelik yeni bir yol oluşturduk.” dedi.