TRABZON TEŞVİKTE AVANTAJLI KONUMDA OLMALI

TRABZON TEŞVİKTE AVANTAJLI KONUMDA OLMALI

TRABZON TEŞVİKTE AVANTAJLI KONUMDA OLMALI

TRABZON TEŞVİKTE AVANTAJLI KONUMDA OLMALI

TTSO Başkanı Çelebi;“Trabzon’un teşvikte avantajlı konuma getirilmesi ve yeni yatırım alanları yaratılması acil beklentimizdir.” 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ile bölgeye yapılabilecek yatırımlar ve yatırımcılara sağlanması gereken olanaklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 

TRABZON 5 VEYA 6. BÖLGEYE ALINMALI 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, teşvikte 3. bölgede bulunan Trabzon’un 5 veya 6’ncı bölgeye alınması gerektiğini ifade ederek; “Teşvikler sağlandığında Trabzon Diasporası dediğimiz Trabzon dışındaki iş insanlarımızın öncelikli yatırım hedefinin Trabzon olacağına inanıyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

‘ÖNCE MEMLEKETİMİZ’ DEDİK 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Özellikle coğrafi şartlar nedeniyle arazi finansmanının tesis kurulması için harcanması gereken miktarın üzerine çıkması ve Trabzon’un az teşvik verilen kentler arasında olmasının yatırımcıların şehre temkinli bakmasına neden olduğunu ifade eden Mustafa Gültepe; “Biz de tesis kurmak istediğimizde öncelikle memleketimize kuralım istedik ve Trabzon’u düşündük. Ancak arazi fiyatlarının bina maliyetinden fazla olması ve Trabzon’un teşvikte geçmişe kadar dayanan bazı sıkıntıları yaşaması nedeniyle başka bölgelere yöneldik. Tekstil sektöründe olduğum için örnek vereyim; gerekli şartlar sağlanırsa Trabzon’a tabii ki yatırımcı gelir. Çünkü komşumuz Giresun, Ordu teşvikte 5 ve 6’ncı bölgede ve hazır giyim sektöründe neredeyse 15 bin kişi istihdam ediliyor.” dedi.

“TRABZON TEŞVİKTE AVANTAJLI OLURSA YATIRIMCI GELİR”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların en büyük iki sorununun yetersiz arazi ve yetersiz teşvik uygulamaları olduğunu ifade ederek; “Arazi üretimi elbette kısa sürede çözülebilecek bir konu değil. Bu konudaki beklentilerimiz Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ve Güney Çevre Yolunun bir an önce yapılması. Yeni arazilerin üretilmesini beklerken elbette Trabzon’un teşvikte daha avantajlı konuma gelmesi, 5 veya 6’ncı bölge teşviklerden yararlanabilmemiz acil ihtiyaçtır. Trabzon iş dünyası olarak en kısa sürede bunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.” dedi. 

TRABZON’A YÜKSEK TEŞVİK ŞART 
Başkan Çelebi, Trabzon’un teşvikte daha avantajlı konuma gelmesinin yatırımcıyı da çekeceğini belirterek şunları söyledi; 
“Teşvikler sağlandığında öncelikli olarak Trabzon Diasporası dediğimiz Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yatırımları olan Trabzonlu iş insanlarımızın yeni yatırımlarında Trabzon’u düşünmelerini sağlayacağız. Trabzon gerçekten özellikle Rusya, Kafkaslar, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerine en yakın, lojistik olanakları güçlü üretim noktalarından biri. Bu nedenle yatırımcıların zaman zaman bize de ilettiği gibi, teşvikler sağlandığında Trabzon’a geleceğine inanıyoruz ve bu konuda çeşitli görüşmelerimiz de oldu. Bu sırada elimizden geldiğince de gerek OSB’ler gerek İhtisas OSB’ler kurarak, Güney Çevre Yolu yanında oluşacak yeni arazileri yatırım bölgesi haline getirerek yatırımcılara alan yaratmaya çalışacağız.”