TRABZON TEKNOLOJİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

TRABZON TEKNOLOJİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Trabzon Haziran ayında toplamda 2,5 milyon TL ödüllü festivale hazırlanıyor. Festivalin Millet Bahçesi’nde yapılması planlanıyor.

TRABZON TEKNOLOJİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR 

Trabzon Haziran ayında toplamda 2,5 milyon TL ödüllü festivale hazırlanıyor. Festivalin Millet Bahçesi’nde yapılması planlanıyor. 

Trabzon Teknoloji Derneği, Trabzon’da Teknoloji Festivali (TTFEST) düzenleyecek. Toplamda 2,5 milyon TL ödül ve nakdi destek verilmesi ön görülen festivalin 2024’ün Haziran ayında, Millet Bahçesinde yapılacağı belirtildi.

TOPLAMDA 2,5 MİLYON TL’LİK ÖDÜL
Festival kapsamında kategori türüne ve kategori seviyelerine göre 10.000 TL ile 100.000 TL arasında değişen başarı ödülleri verilecek. 
Ayrıca yine festival kapsamında, gerekli şartları sağlayan çalışmalara da prototip üretiminde kullanılmak üzere 3.000’er TL nakdi destek verileceği belirtildi.

4 ANA KATEGORİDE YAPILACAK
Festivale başvuruların, https://ttfest.org/ web adresinden yapılacağı kaydedildi. Festivalde ise ‘İnsansız Hava Araçları Kategorisi’, ‘İnsansız Kara Araçları Kategorisi’, ‘İnsansız Deniz Araçları Kategorisi’ ve ‘Serbest Kategori’ olmak üzere 4 ana kategorinin yer aldığı belirtildi. 
Festivale başvuruların ise 15 Ocak 2024 tarihinde başladığı, başvuru için son tarih 29 Şubat 2024 olduğu kaydedildi. 
Trabzon’da bu yıl ilk defa düzenlenecek festivalin tanıtımı ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Aydın Birincioğlu; “Bugün burada Trabzon Teknoloji Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek, kısa adı TTFEST olan Trabzon Teknoloji Festivalinin tanıtımı için toplanmış bulunmaktayız.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN
T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 12. Kalkınma Planının amaçları doğrultusunda planladığımız festivalde; bilgi üretmeye yönelik sorgulama, araştırma, öğrenme, geliştirme istek ve düşünce sistematiğini tüm düzeylerde yaygınlaştıran, katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirme kapasitesini artıran, toplumsal zorluklara çözüm üreten, ikiz dönüşümü destekleyen, insan odaklı, çevik, işbirliğine dayalı, etkin işleyen bir bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemi oluşturulmasına katkı sunmak amaçlanmaktadır.

YERELDE HERKESE ULAŞMAK. 
Festivalin özel amacı ise; yerelde herkese ulaşmak ve herkesin katılımını sağlamak, festival kapsamında kırsal nüfusun kent ile bütünleşmesini sağlamak.Kırsal alanda yaşayan ve eğitim alan dezavantajlı kesime bilimsel etkinliklere katılma konusunda fırsat eşitliği sağlamak, diğer illeri teşvik etmek (yaygınlaştırmak), özel gereksinimli bireylerin bilimsel etkinliklere ve topluma aktif katılımını etkileşimli uygulamalarla desteklemeyi ve yaygınlaştırmayı sağlamak olarak belirlenmiştir.” dedi.

Festivale başvurular https://ttfest.org/ web adresinden;

• İnsansız Hava Araçları Kategorisi,
• İnsansız Kara Araçları Kategorisi,
• İnsansız Deniz Araçları Kategorisi ve
 Serbest Kategori olmak üzere 4 ana kategoride alınmaktadır.

İlimizin önde gelen birçok kamu/özel kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen TTFEST’in planlanmasında birçok akademisyen görev almıştır ve uygulanma sürecinde de görev almaya devam edecektir.
Festival kapsamında toplam 2.5 Milyon TL ödül ve nakdi destek verilmesi öngörülmektedir. Kategori türüne ve kategori seviyelerine göre 10.000 TL ile 100.000 TL arasında değişen başarı ödüllerinin yanı sıra gerekli şartları sağlayan çalışmalara da prototip üretiminde kullanılmak üzere 3.000’er TL nakdi destek verilecektir.