TRABZON İŞ İNSANLARI HEYETİ VARNA’DA

TRABZON İŞ İNSANLARI HEYETİ VARNA’DA

Trabzon iş insanları heyeti Varna’da gemi inşası, somon yetiştiriciliği ve ticareti ile sağlık turizmi alanlarında temaslarda bulundu.

TRABZON İŞ İNSANLARI HEYETİ VARNA’DA 

Trabzon iş insanları heyeti Varna’da gemi inşası, somon yetiştiriciliği ve ticareti ile sağlık turizmi alanlarında temaslarda bulundu. 

Trabzon’daki oda ve borsa başkanları Bulgaristan’ın Varna kentinde iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Varna’da görüştüğü yetkililere öncelikle gemi inşası, somon yetiştiriciliği ve ticareti ile sağlık turizmi alanlarında ortak çalışma yapma teklifinde bulundu.

TTSO’DAN VARNA ÇIKARMASI 
Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi’nin Trabzon Ticaret Borsası’nın davetiyle bulunduğu heyette ayrıca Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan. TTB Meclis üyeleri, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral da yer aldı.
Varna Belediye Başkanı Ivan Portnih ve Varna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ivan Tabakov ile yapılan görüşmede, Trabzon ile Varna arasındaki iş birliği olanakları ele alındı.

GEMİ İNŞASI, SOMON ÜRETİMİ VE SAĞLIK TURİZMİNDE İŞ BİRLİĞİ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Varna ile Trabzon’un Karadeniz’e kıyısı bulunan iki kent olarak ortak yönleri olduğunu belirterek, “Her iki şehirde de gemi sanayisi gelişmiş durumda. Bu konuda iş birliği ve tecrübe paylaşımı yapılabilir” dedi. Çelebi, Trabzon’da büyük bir ihracat kalemi haline gelen Karadeniz Somonu yetiştiriciliğinde de Varna ile iş birliği yapılabileceğini, Trabzonlu yatırımcıların Varna’da da Karadeniz Somonu üretimi ve ihracatı yapabileceğini vurguladı. Çelebi ayrıca Varnalı yetkilileri Trabzon’da önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Karadeniz Somonu Festivali’ne de davet etti.

TÜRK FİRMALARI OSB’LERDE YER ALMALI 
Başkan Çelebi, Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle çalışamayan gemilerin Trabzon – Soçi hattında işleyebilmesi için de temaslarda bulundu. Varna heyetiyle görüşmelerde ayrıca Organize Sanayi Bölgelerinde Türk yatırımcıların teşvik kapsamında yatırım yapması için de girişimde bulunuldu.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ayrıca Trabzon – Varna arasında TIR’ların taşınabileceği Ro-Ro seferlerinin yapılabileceğini vurgulayarak bu konuda ortak çalışma yapılmasını teklif etti. Çelebi, Trabzon’un sağlık turizmi imkânlarını da anlatarak, bu anlamda Bulgaristan’dan da sağlık turisti beklediklerini ifade etti.

HEYETLERDEN KARŞILIKLI HEDİYELEŞME 
Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan da tarımsal üretim ve bunların ticaretinde iş birliği yapılabileceğini vurguladı.
Varna Belediye Başkanı Portnih, 6 üniversite bulunan Varna’da 35 bini aşkın öğrenci olduğunu ve eğitim merkezi olmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Portnih, Trabzon ile gemi sanayi ve turizm alanlarında ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı. Varna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ivan Tabakov da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ziyaretin anısına Ivan Portnih ile Ivan Tabakov’a isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor forması ile fındık, çay ve yöresel İsabella üzümü mamulleri hediye edildi.