TRABZON İÇİN İLK OLACAK TESİS MAÇKA’DA YÜKSELİYOR

TRABZON İÇİN İLK OLACAK TESİS MAÇKA’DA YÜKSELİYOR

TRABZON İÇİN İLK OLACAK TESİS MAÇKA’DA YÜKSELİYOR

TRABZON İÇİN İLK OLACAK TESİS MAÇKA’DA YÜKSELİYOR

Maçka Esiroğlu Mahallesi, Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesislerinin isale hattı üzerine kurulan üretim tesisi Trabzon için ilk olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesislerinin isale hattı üzerine kurulan tesisin her yönüyle farklı bir tesis olacağını kaydetti.

TRABZON İÇİN BİR İLK OLACAK!
Esiroğlu’nda kurulan elektrik üretim tesisinin Trabzon için ilk olma özelliğini elinde barındıracağını söyleyen Tekataş, şu ifadelere yer verdi;
“Trabzon için ilk olma özelliğini elinde barındıracak Esiroğlu Elektrik Üretim Tesisimiz tüm hızıyla yükseliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde kurumsal kapasitenin arttırılması ve kendi kendine yetebilen bir TİSKİ’yi oluşturmak adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.
İçme suyu isale hatları üzerinde hidroelektrik santralleri kurup enerji üretmek bu işin bir parçası.


BİTTİĞİNDE 6 MİLYON TL’LİK GELİR SAĞLAYACAK!
Bu anlamda Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesislerimizde isale hattı üzerine kurduğumuz yıllık 17 gigawatt kapasiteli bir tesis olacak. Bu tesise aylar öncesinde başladık ve amacımız bunu Mart ayı içerisinde bitirerek elektrik üretimini sağlamak.
Bu tesis bittiği zaman bize 6 milyon liralık bir gelir sağlayacak. Sadece bununla kalmıyoruz... Yine Galyan barajı diye bildiğimiz Atasu barajımıza yapacağımız bir tesisle de çok çok büyük kapasiteli, yıllık 100 milyon liralık bir gelir elde edebileceğimiz bir tesisin fizibilite çalışmalarını tamamlamak üzereyiz.


KENDİ KENDİNE YETECEK BİR TESİS OLACAK
Bu tesisin yenilikçi bir tarafı daha var! Gördüğünüz 160 bin m² alan üzerinde bizim içme suyu arıtma tesisimiz var, lojmanlarımız var, yine idari binamız var, tesisler dairesi başkanlığımız var... Buranın tamamının ısıtmasını da yine arkamızda inşaatı devam eden tesisin bitmesine müteakip, buradan kaynaklanan ısıyla sağlayacağız ve karbon salınımını 9 bin 500 ton seviyelerinde azaltmış olacağız. Yine bu ısınma giderlerinin tamamı cebimizde kalmış olacak. Bunun da bedeli yıllık 700 bin TL olacak.”
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, kurum olarak yenilikçi çalışmalarının sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Ali TİRİTOĞLU