TRABZON 2024’E HAZIRLANIYOR

TRABZON 2024’E HAZIRLANIYOR

TRABZON 2024’E HAZIRLANIYOR

TRABZON 2024’E HAZIRLANIYOR 

Trabzon 2024 turizm sezonuna hazırlanıyor. 2024 turizm sezonu öncesinde Trabzon iş dünyası yaptığı toplantıda turizm sezonu öncesi yapılacak çalışmaları değerlendirdi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, 2024 turizm sezonu öncesinde illerin ve bölgelerin tanıtımında yerelde yürütülen çalışmaları Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteklemesinin önünün açılması için gerekli olan yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

MESLEK KOMİTESİ VE KOMİSYON ÜYELERİ TURİZM İÇİN TOPLANDI 
2024 turizm sezonu öncesinde TTSO’da düzenlenen turizm toplantısına Başkan Erkut Çelebi, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, TTSO yönetim kurulu ile sektörle ilgili meclis, meslek komitesi ve komisyon üyeleri katıldı.
TTSO tarafından yapılan ve planlanan çalışmaların ela alındığı toplantıda, katılımcılara yeni sezon öncesinde başta fuar, tanıtım ve pazarlama çalışmaları olmak üzere yapılacak faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulunuldu, görüş ve önerileri alındı. Toplantıda turizm sektöründe faaliyet gösteren meslek komitesi üyeleri, yeni sezon öncesinde alınması gereken kararlar hakkında görüş ve önerilerini sunarak 2024 sezonu için yapılan hazırlıklara katkı sağladılar. 

TURİZM SEKTÖRÜNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 
Turizm sektörüne büyük önem verdiklerini belirten Başkan Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sektör paydaşları ile 2024 yılı turizm sezonunun daha verimli geçmesi için gerekli tüm hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Çelebi; “Üyelerimizle beraber katılacağımız ulusal ve uluslararası fuarları belirliyoruz. Mevcut pazarlarımızda tanıtım faaliyetlerine hazırlanıyoruz. Bunların yanında da sektöre eğitim çalışmaları ile destek sağlıyoruz. Başta sağlık turizmi olmak üzere gastronomi turizmini de Trabzon ve Karadeniz bölgesinde geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra turizm destinasyonlarımızı artırmaya gayret gösteriyoruz. Yürütülen çalışmaları odamızın turizm ile ilgili meslek komitelerinin katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Turizm sektörünün sağlıklı büyümesi için gerekli olan denetim ve kontrol çalışmalarına yerel yönetimler ile iş birliğinde katkı veriyoruz.” dedi.

“TGA BÜTÇESİNDEN İLLERE PAY AYRILMASININ ÖNÜ AÇILMALI” 
İllerde ve bölgelerde yapılan çalışmaların ulusal finans kaynakları ile desteklenmesi gerektiğini ifade eden TTSO Başkanı Erkut Çelebi, özellikle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) bu anlamda destek rolünün çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. TGA’nın il ve bölge bazında desteklerinin önünün açılması gerektiğine dikkat çeken Çelebi şunları söyledi; 
“Sektörde faaliyet gösteren üyelerimizden toplanan katkı payları ile oluşturulan TGA bütçesinin tümü merkezden harcanıyor. Bu bütçeden illere ve bölgelere kaynak ayrılmıyor. TGA bütçesinin bir bölümü valilikler veya il müdürlükleri aracılığı ile şehirlerde yürütülen turizm faaliyetlerinin finansmanına ayrılmalıdır. Çünkü bugüne kadar Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız faaliyetlere TGA’dan hiçbir destek alamadık. 2024 turizm sezonunda sektörün gelişimi için planladığımız turizm projelerine TGA’dan kaynak sağlayacağımız destek kanallarının oluşturulmasını bekliyoruz.”