?TRABZON, HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK!?

?TRABZON, HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK!?

Vali Yavuz, Turizm açısından Trabzon´daki konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

?TRABZON, HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK!?

Vali Yavuz, Turizm açısından Trabzon´daki konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Trabzon´da Turizm Haftası (15-22 Nisan) etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenler ve çeşitli faaliyetlerle kutlandı.
Trabzon Valiliği önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam eden tören katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle  son buldu.
Daha sonra Vali Yücel Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Doğu Karadeniz  Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve beraberindekileri kabul etti.

?BİRİNCİ ÖNCELİK TURİZM!?
Trabzon´un kalkınma hamlesindeki birinci önceliğinin turizm olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz; ?Turizm ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkıyla birlikte, farklı kültürlerin birbirine aşina olmasına ve kaynaşmasına da vesile olmaktadır. Berrak denizi, serin yaylaları, gölleri, sayısız tarihi cami, manastır, konak, hamam ve kaleleri; yöresel lezzetleri, ürünleri, modern alışveriş merkezleri ve birçok coğrafi işaretli ürünüyle Trabzon, son yıllarda turizm alanında büyük fırsatlar yakalamış ve bu fırsatları değerlendirme noktasında büyük atılımlar yapmıştır.? ifadelerini kullandı.

RESTORASYONUN ÖNEMİ!
Devlet ve özel sektör eliyle kültür varlıklarının restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla Trabzon´daki konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Yavuz; ?Bu sebeple Trabzon´un, turizm pastasından hak ettiği payı alması önem arz etmektedir. İnsanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz (STK) ve esnaflarımızın el ele vererek yaptığı çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Trabzon´umuzda turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftasını kutluyorum? dedi.

?EN İYİ KONUMA GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ!?
Turizm Haftası kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, Trabzon´u 2018 yılında turizm noktasında en iyi konuma getirmek için paydaşlarıyla birlikte çalışacaklarını ifade etti.