TMO SATARSA ÜRETİCİ KAYBEDER!

TMO SATARSA ÜRETİCİ KAYBEDER!

TMO’nun elindeki fındığı satmaması gerektiğini belirten Kozoğlu; “TMO elindeki fındığı satarsa üretici kaybeder!”

TMO SATARSA ÜRETİCİ KAYBEDER! 

TMO’nun elindeki fındığı satmaması gerektiğini belirten Kozoğlu; “TMO elindeki fındığı satarsa üretici kaybeder!” 

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu’ndan önemli açıklama geldi.

TMO BOYUN EĞMEMELİ 
Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) elindeki fındığı hiçbir surette satmaması gerektiğini söyledi. TMO’nun elindeki fındığı ihaleyle satması halinde üreticinin ciddi anlamda zarar göreceğini ifade eden Kozoğlu, TMO'ya fındık lobilerinin baskısına boyun eğmemesi noktasında çağrıda bulundu. 

KESİNLİKLE SATMAMALI 
TMO’nun elindeki fındığı kesinlikle satmaması gerektiğine vurgu yapan Kozoğlu; “Arsin’de depo kiraladılar, orada fındığı bekletmeliler. Eğer TMO elindeki fındığı satarsa fiyat da aşağıya düşer. Satmaması lazım. TMO’ya fındık lobileri elindeki fındığı satması için yılbaşından sonra baskı kuracakları duyumlarını alıyoruz. Buna gayret gösterecekler. TMO’nun elindeki fındığı almaya çalışacaklar. Fındık satılırsa üretici mağdur olur. TMO birilerinin baskısına boyun eğmesin. Fındık satılırsa kendileri kaybeder, üretici kaybeder herkes kaybeder.” dedi.

TMO FINDIK ALIMLARI YILBAŞINDA SONA ERİYOR!
Trabzon piyasasında fındık fiyatının 53-54 lira civarında olduğunu belirten Kozoğlu; “TMO fındık alımlarını 31 Aralık'ta sona erdirecek ama piyasada bir müddet daha kalması daha iyi olurdu. Piyasaya da fındık inmiyor, vatandaşın elinde fındık da kalmadı. Çoğu satıldı. Ancak yine de Şubat sonuna kadar fındık alımını sürdürmesi iyi olurdu.” ifadelerine yer verdi.