TİSKİ'DE AKILLI VEZNE DÖNEMİ

TİSKİ

“Daha yaşanabilir Trabzon” hedefiyle faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nde Akıllı Vezne Dönemi başlıyor.

TİSKİ'DE AKILLI VEZNE DÖNEMİ

“Daha yaşanabilir Trabzon” hedefiyle faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nde Akıllı Vezne Dönemi başlıyor.

Kaliteli ve kesintisiz içme suyu temini ile ‘Daha yaşanabilir Trabzon’ hedefiyle faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, akıllı vezne uygulamasını hayata geçiriyor.

TİSKİ’DEN ÖNEMLİ BİR ADIM
Büyükşehir Belediyesine bağlı Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni bir uygulamaya daha imza attı. Abonelerine hizmetin en iyisini sunabilme hedefiyle teknolojik imkânlardan da sonuna kadar yararlanan ve geçtiğimiz günlerde “TİSKİ Mobil” uygulamasını devreye alan TİSKİ Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek olan ‘Akıllı Su Tahsilat Veznesi’ni vatandaşların kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

SU FATURALARI AKILLI VEZNEYE
İlk etapta Meydan Parkı’nın üst kısmında konuşlandırılan akıllı vezne ile hizmet verecek olan TİSKİ Genel Müdürlüğü, daha sonra kentin muhtelif yerlerinde de bu hizmeti abonelerine sağlamayı planlıyor. Vatandaşlar, su faturalarını akıllı vezne sayesinde ister nakit isterseler de kredi kartı ile ödeme imkânına sahip olacak. Aboneler ödeme esnasında herhangi bir problemle karşılaşmaları durumunda vezne ekranındaki bilgi panosunda bulunan telefonlardan yardım alabilecekler. Sistem bu hafta sonundan itibaren Trabzon halkının kullanımına sunulacak.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK
Belediyenin tüm birimlerinin olduğu gibi TİSKİ’nin de insanı merkeze alarak hizmet ürettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, akıllı su tahsilat veznesinin vatandaşların işini kolaylaştıracağının altını çizdi. Uygulamanın Trabzon’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Zorluoğlu, sistem hakkında şu bilgileri verdi; “Vatandaşlarımız ATM üzerinden su borcunu ödemek için dokunmatik ekranda abone numarasını tuşlayarak dönem borçlarının ekrana gelmesini sağlayacaktır. Abone borcunun tamamını ya da hangi dönemdeki borcunu ödemek istiyorsa seçimini yaparak işlemine devam edecek, ekranda nakit veya kredi kartı ibaresi belirdiğinde ödemek istediği seçeneğe tıklayacaktır. İşlem, borcun ödendiğine dair makbuzun aboneye verilmesiyle sonuçlanacaktır.” ifadelerini kullandı.