TİSKİ, MAÇKA’DAKİ BU SORUNA BİR AN ÖNCE EL ATMALI!

TİSKİ, MAÇKA’DAKİ BU SORUNA BİR AN ÖNCE EL ATMALI!

TİSKİ, MAÇKA’DAKİ BU SORUNA BİR AN ÖNCE EL ATMALI!

TİSKİ, MAÇKA’DAKİ BU SORUNA BİR AN ÖNCE EL ATMALI!

Maçkalılar, tüm dikkatini Trabzon’daki altyapı çalışmasına yönelten TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne “Artık bizim çağrımıza da cevap verin!” diyor.

Maçka’da vatandaşlar, kronikleşmiş hale gelen ve hemen her yağmurda sürekli patlak veren atık su ve kanalizasyon sorununa çözüm bekliyor.

“BU SORUNU ÇÖZÜN ARTIK”
Maçka Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi esnafı Trabzon’daki altyapı çalışması için Ortahisar’ı köstebek yuvasına çeviren Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden Maçka’daki soruna da el atmasını istiyor.
Belki yetersizlikten, belki de bakımsızlıktan dolayı hemen her yağmurda tıkanan atık su giderleri ve kanalizasyon hattından dolayı sürekli mağduriyet yaşadıklarını belirten Maçka ilçe esnafı, tıkanan giderlerden dolayı atık suyun her defasında dükkânlarına basmasından bıkmış usanmış durumda.


GİDERLER YETERSİZ!
Daha önce aynı cadde üzerinde yetersiz mazgal eksikliğinden dolayı atık suların sürekli olarak dışarıdan içeriye doğru bastığını söyleyen Maçkalı vatandaşlar, şimdi de yetersiz altyapıdan dolayı atık suların ev ve dükkânlarındaki su giderlerinden taştığını söylüyor.
Maçka ilçesi Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi’nde yaklaşık 16 yıldır tuhafiye dükkânı işleten Ekşioğlu Tuhafiye sahibi Mustafa Ekşi (70), 31 Mayıs 2021 pazartesi günü yaşadıkları olaydan dolayı mağduriyetlerinin büyük olduğunu söyledi.
Daha önce de aynı cadde üzerinde bulunan atık su hattındaki mazgal eksikliğinden dolayı yoğun yağmur nedeniyle atık suyun dışarıdan dükkân ve evlerin içerisine dolduğunu söyleyen Mustafa Ekşi, şimdiyse atık suların dükkânlarındaki giderlerden geri bastığını belirterek, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.


BENZER SORUN DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞ
Komşusunun olayın yaşandığı 31 Mayıs pazartesi gününden bir hafta önce (24 Mayıs pazartesi) benzer bir sorundan dolayı TİSKİ’ye bildirimde bulunarak geri dönüleceği konusunda cevap verildiğini dile getiren Mustafa Ekşi, ancak aradan geçen sürede herhangi bir müdahalede bulunulmadığını söyledi.
Dükkânlarının içine, içerideki giderlerden su bastığında sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı (Cumartesi-Pazar günü) kapalı olduklarını ve köyde bulunduklarını aktaran Ekşioğlu Tuhafiye sahibi Mustafa Ekşi, mağazada bulunan birçok ürünün bu sebepten kullanılamaz hale geldiğini belirterek mağduriyetlerinin büyük olduğunu ifade etti.


MESAJ VAR ÇÖZÜM YOK!
Dükkânındaki ürünlerin birçoğunun atık su içerisinde kaldığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirten Ekşi; “Biz daha önce de benzer sıkıntıyı caddemizdeki atık su giderlerinde yetersiz mazgal sayısından dolayı yaşamıştık. Şimdi ise caddedeki giderlerin yetersizliğinden dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Henüz bir tespit yapamadık ancak epey bir zararımız var. Dükkândaki ürünlerin çoğu kullanılamaz hale gelmiş durumda ve ben bunları bu şekliyle satamam iade de edemem! Maçka Fen İşleri Müdürlüğü’ne bildirdiğimizde bize yetkilerinin dışında kaldığını söylediler. TİSKİ Mavi Hat’ı arayıp durumu bildirdiğimde bana çağrı kaydımın oluşturulduğuna dair bir mesaj gönderdiler. Ancak ne Trabzon’dan ne de buradaki birimden gelen giden olmadı. (gazetemizin baskıya verildiği tarihte sorun henüz çözülmemişti.)
Benim, sorunun çözülmesi için daha ne yapmam gerekiyor?” ifadelerini kullandı.
Sorunun çözüleceği konusunda söz verilen Maçka ilçesi sakinleri aradan geçen süre içerisinde gelen giden olmayınca sorunu kendi kişisel çabalarıyla çözmeye çalıştı. 

Ali TİRİTOĞLU