TİRYAKİ HOLDİNG TRABZON’A GERİ DÖNÜYOR

TİRYAKİ HOLDİNG TRABZON’A GERİ DÖNÜYOR

DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, Tiryaki Agro’nun, yeniden Trabzon Limanına ve Trabzon Serbest Bölgesine dönüş yaptığını açıkladı.

TİRYAKİ HOLDİNG TRABZON’A GERİ DÖNÜYOR

DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, Tiryaki Agro’nun, yeniden Trabzon Limanına ve Trabzon Serbest Bölgesine dönüş yaptığını açıkladı.

TİRYAKİ HOLDİNG YENİDEN TRABZON’DA
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan,Tiryaki Holding’in Trabzon’a geri döndüğü müjdesini verdi.
Trabzon Limanında yapılan deniz dibi taramasıyla bilinen Tidyaki Agro’nun bu sayede liman derinliğini 14 metreye çıkarttığını ve 60.000 ton büyüklükteki gemilerin limana yanaşma imkânı elde ettiğini kaydeden Gürdoğan müjde verdi.
DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, uluslararası transit tahıl/bakliyat ve yem ürünleri alanında Türkiye’nin lider şirketi ve DKİB üyesi Tiryaki Agro’nun, yeniden Trabzon Limanına ve Trabzon Serbest Bölgesine dönüş yaptığını açıkladı.


500 BİN TON PAKETLEME ÖNGÖRÜLÜYOR.
Gürdoğan; 14.09.2022 tarihinde başlayan gemi trafiğinde 10.10.2022 tarihi itibarı ile toplamda 5 gemi ile 25.309 ton dökme küspe yükünün Trabzon Limanına getirildiğini belirtti. Tiryaki Agro’nun ilerleyen aylarda yük çeşitliliğinde ve tonajlarda daha fazla artış sağlayacağını kaydeden Gürdoğan, Trabzon Serbest Bölgesi'nde senede 500 bin ton transit paketleme yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.
DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, bu hacme ulaşıldığında firmanın liman ve serbest bölge depolarının tamamına talip olduğunun altını çizdi.


SERBEST BÖLGEDEN TÜM DÜNYAYA HUBUBAT İHRAÇ EDİLECEK!
Geçmiş dönemlerde Rusya’dan gelen nohut, bezelye, mısır, buğday, kanola, arpa, keten tohumu, hardal, ayçiçeğinden oluşan geniş yelpaze ürünlerin işçiliğinin Trabzon Serbest Bölgesinde yapıldığını hatırlatan Gürdoğan, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın bütün ülkelerine gönderim sağlandığını ifade etti.
Ahmet Hamdi Gürdoğan, kısa bir aranın ardından Tiryaki Agro Grubunun geri dönüşünden hem limanın daha aktif çalışacak olması hem de ek istihdam yaratılacak olması nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.


TRABZON LİMANI EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
DKİB Başkan Vekili Gürdoğan; “Transit olarak Rusya’dan gelen yük yurtiçine girmeden Serbest Bölge’de paketlenerek ihraç edilecek. Tüm dünyanın hububat sıkıntısı çektiği bugünlerde, Trabzon Limanı ve Serbest Bölgesi’nin bu denli büyük bir hububat ihracatına ev sahipliği yapıyor olması hem Limanımızın stratejik önemini artırarak şehrimize değer katacak hem de ek istihdam sağlayacaktır. Bu nedenle üyemiz Tiryaki Agro Group’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.