Tarih: 04.02.2020 11:15

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, 2019 yılında Rahimağzı Kanseri erken teşhisine yönelik yaptıkları HPV alımlarıyla ilk 10’a giren aile hekimlerine Teşekkür Belgesi verdi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, geçtiğimiz yıl yaptıkları Rahimağzı Kanseri erken teşhisine yönelik çalışmalarından dolayı dereceye giren Aile hekimleri ve sağlık personelini ödüllendirdi.

BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ
2019 yılında Rahimağzı Kanseri erken teşhisine yönelik yapmış oldukları HPV alımları ile Trabzon’da ilk 10’da yer alan aile hekimleri ve birlikte çalıştıkları aile sağlığı çalışanları ile Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi’nde HPV alımında görevli personele teşekkür belgeleri takdim edildi.
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ile İl ve İlçe Sağlık Yöneticilerinin de katıldığı törende İl Sağlık Müdürü Usta tarafından taramaların kanser erken teşhisindeki önemi bir kez daha vurgulanırken, HPV alımlarında Türkiye-Trabzon verileri değerlendirildi.


KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN!
Yapılan değerlendirmede, Trabzon’un Rahimağzı Kanseri hedef nüfusu 187 Bin 721 kadın olup yıllık hedef 37 Bin 544 olarak açıklandı. 2019 yılı içerisinde 14 Bin 202 kadından HPV numunesi alınarak yıllık hedef nüfusun %37,8’ine ulaşıldığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, amacın hedef nüfusun tamamına ulaşarak taramalarını yapmak olduğunun altı çizilirken, vatandaşlardan taramalarını yaptırmak için aile hekimliklerine ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) başvuruda bulunmaları istendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —