TELEFERİK İHALESİ YENİ YILIN İLK YARISINDA!

TELEFERİK İHALESİ YENİ YILIN İLK YARISINDA!

TELEFERİK İHALESİ YENİ YILIN İLK YARISINDA!

TELEFERİK İHALESİ YENİ YILIN İLK YARISINDA!

Sümela Manastırı’na yapılacak teleferik projesinin detayları belli oldu. Buna göre teleferik için ihalenin 6 ay içinde yapılması planlanıyor.

Türkiye’nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı’na ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve bulunduğu vadiyi üstten görebilme fırsatı sunmak amacıyla kurulacak yaklaşık 150 milyon lira maliyetli teleferik projesi ihalesinin 2021 yılının ilk 6 ayında yapılması planlanıyor.

TÜRKİYE’NİN TARİHİ MİRASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Maçka ilçesinde Altındere Vadisi’ndeki yüksek noktada bulunan Sümela Manastırı’nın bölge ve Türkiye’nin tarihi mirası için çok önemli bir destinasyon olduğunu söyledi.
Sümela Manastırı’nın 2000 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’nde yer aldığını anımsatan Zorluoğlu, manastırın Dünya Kültür Miras Listesi’nde olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattıklarını ifade etti.
Zorluoğlu, Sümela’nın bu haliyle daha fazlasını hak ettiğini düşündüklerini dile getirerek; “UNESCO, Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’nde bulunan eserlerden bazılarını zaman içinde kalıcı listeye alıyor. Bunun sürecini de ülkeler yürütüyor yani ülkeler müracaat ediyor. Şimdi biz de bu süreci başlattık, Kültür Bakanlığımızla bir protokol aşamasındayız.” dedi.


SÜMELA ESAS LİSTEYE GİRECEK
Sümela’yı projelendirip Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversite temsilcileriyle UNESCO’nun merkezinin bulunduğu Paris’e giderek, Sümela’nın neden Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınması gerektiğini anlatacaklarını vurgulayan Zorluoğlu; “Onları ikna edeceğiz ve inşallah 2022 yılı içinde hedefimiz Sümela’yı UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne sokmak olacak.” diye konuştu.
Kültür turizmine meraklı insanların UNESCO’nun web sitesindeki listeleri takip ettiklerini belirten Zorluoğlu; “Özellikle de kalıcı listede yer alanlara çok büyük ilgi var. Ülkemizden son olarak Göbeklitepe, 2018’de UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne alındı. Bizim de hedefimiz, kültürel eserlere meraklı dünyanın gelişmiş ülkelerindeki turistleri bu manada Sümela’ya çekebilmek, inşallah bunu gerçekleştiririz.” ifadelerini kullandı.


SÜMELA İÇİN RİNGİ SİSTEMİ DEVREDE
Bölgede bir süredir tartışma konusu olan ve turistlerle dolmuş esnafını karşı karşıya getiren trafik karmaşasını çözmek için ring araçları hizmete girdi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Sümela’nın bulunduğu bölgede çok farklı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Zorluoğlu, öncelikle trafik karmaşasını çözmek için ring araçlarını hizmete aldıklarını sözlerine ekledi.