TEKNİK PERSONELE PİLOTLUK EĞİTİMİ

TEKNİK PERSONELE PİLOTLUK EĞİTİMİ

TEKNİK PERSONELE PİLOTLUK EĞİTİMİ

TEKNİK PERSONELE PİLOTLUK EĞİTİMİ

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan teknik personel, insansız hava araçları konusunda bilgi sahibi oluyor.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünce, bünyesinde çalışan teknik personele yönelik, insansız hava aracı(drone) pilotluk eğitimi düzenlendi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DRONE EĞİTİMİ
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü merkezindeki çalışanlar ile bağlı Orman İşletme Müdürlükleri ve Orman Fidanlık Müdürlüğünde görev yapan teknik personelin katıldığı eğitime Toçbirsen Trabzon Şube Başkanlığı da katkıda bulundu.
Gerçekleştirilen organizasyonla ilgili bilgi veren Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarını motive etmek için kendisinin de diğer kursiyerlerle birlikte (drone) eğitiminin içerisinde yer aldığını belirtti.  


BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ DA EĞİTİM ALDI
Orman Bölge Müdürü Yılmaz; “Çalışanlarımızı motive etmek adına ben de bir öğrenci olarak eğitimin içerisinde yer aldım. Genel Müdürlüğümüz gelişen teknolojiyi her zaman için yakından takip etmektedir. Bizler de buna ayak uydurmak adına, insansız hava araçlarının ormancılık faaliyetlerinde daha etkin kullanılması amacıyla, istekli personelimize pilotluk sertifikasını temin etmeye çalıştık. Bundan böyle bilhassa fiili arazi şartlarında çalışan personelimiz, gerek gerçekleştirdiğimiz ormancılık faaliyetlerini yerine getirirken gerekse de bu faaliyetlerin kayıt altına alınması ve tanıtımı aşamasında insansız hava araçlarından fazlasıyla istifade edebileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

TOPLAM 60 TEKNİK PERSONEL EĞİTİLDİ
Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimlerde toplam kursiyer sayısı 60 oldu. Toplamda 60 kişinin yer aldığı eğitimde katılımcılara, Ankara merkezli Rudder Havacılık Teknoloji Ar&Ge Merkezi tarafından, havacılık tekniği ve insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin bilgiler aktarıldı. Eğitim sonrasında başarılı olan kişilere günümüzün vazgeçilmez ulaşım ve gözetleme unsurlarının başında gelen İnsansız Hava Aracı(İHA0) Pilot Sertifikası verileceği bildirildi.