TARIMSAL MAKİNE VE EKİPMANLARA YÜZDE 50 HİBE!

TARIMSAL MAKİNE VE EKİPMANLARA YÜZDE 50 HİBE!

Maçkalı çiftçilerin dikkatine... Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal makine ve ekipmanlara, referans fiyatlar üzerinden yüzde 50 hibe desteği veriyor.

TARIMSAL MAKİNE VE EKİPMANLARA YÜZDE 50 HİBE!

Maçkalı çiftçilerin dikkatine... Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal makine ve ekipmanlara, referans fiyatlar üzerinden yüzde 50 hibe desteği veriyor. 

Ziraat Mühendisleri Odası (Z.M.O) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Kuturoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tarımsal makine veekipmanlara, belirlenen referans fiyatlar üzerinden yüzde 50 hibe desteği verileceğini söyledi. 

BİLGİ ALMAK İSTEYEN MAÇKA TARIMA 
Hibe desteği verilecek ekipman ve makine listesinin İl veya İlce Müdürlüklerinden öğrenilebileceğini söyleyen Kuturoğlu, başvuruların çiftçiler ile gerçek ve tüzel kişilerce yapılabileceğinin bilgisini verdi. 

BİR KİŞİYE BİR EKİPMAN!
Bir kişinin sadece bir ekipman ya da makine desteğinden faydalanabileceğinin altını çizen Kuturoğlu, başvuru şartlarına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; “Makine ekipman hibe desteği başvurusunda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin son başvuru tarihinden önce en az bir yıldır bakanlık kayıt sistemlerinden birisine kayıtlı olması gerekmektedir. Çiftçi, gerçek ve tüzel kişi haricindekiler ve kamu görevlileri hibe başvurusunda bulunamazlar. Makine ekipman başvurularında hibeye esas proje tutarı üst sınırı 500 bin, alt sınır ise 5 bin liradır.”ifadelerine yer verdi. 

KDV YÜKÜ ÇİFTÇİYE 
Kuturoğlu;“Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas proje tutarı üst limitinin yüzde 50’sine hibe verilir. Başvuru sahipleri hibeye esas makine-ekipman alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını ve toplam makine-ekipman alım tutarına ait Katma Değer Vergisi’nin (KDV) tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.” açıklamasında bulundu.

20 OCAK 2023 SON TARİH 
Makine ekipman desteği için başvuruların 20 Ocak 2023 tarihinde sona ereceğini söyleyen Kuturoğlu;“Başvurular, bakanlığımızın internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde yayımlanan uygulama rehberinde yer alan başvuru formu ve ekleri ile satın alma rehberine uygun olarak hazırlanır, başvuru dosyasının girişi veri giriş sistemi üzerinden yapılır. Alımların hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra 60 gün içerisinde tamamlanması gerekmektedir.” dedi.
Maçka Haber Servisi