TARIMA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

TARIMA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için % 50 hibe desteği uygulamasını başlattı.

TARIMA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için % 50 hibe desteği uygulamasını başlattı.

Trabzon Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Aydın, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin, üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla tarıma dayalı ekonomik yatırımlara % 50 hibe desteği verileceğini açıkladı.

SON GÜN 30 EYLÜL PAZARTESİ
30 Eylül 2019 Pazartesi mesai saati bitiminde sona erecek olan %50 hibe desteği başvuruları için Maçkalı çiftçileri uyaran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın; ?Tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere Bakanlığımız tarafından verilen %50 hibe desteği başvuruları 30 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir. İlgilenen vatandaşlarımız bu durumu dikkate alsın? dedi.
Başvuruda bulunan projelerin il proje değerlendirme ekibi tarafından değerlendirileceği belirtilirken, hibe desteğinden yararlanmaya hak kazananların Tarım ve Orman Bakanlığı´nın internet sitesinden duyurulacağı bildirildi.

MAHALLE MUHTARLARINA ÖNEMLİ GÖREV
Tarım ve Orman Maçka İlçe Müdürü Eyüp Aydın, başvuruda bulunmak isteyenlerin Trabzon İl ve Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak daha detaylı bilgi alabileceklerini hatırlattı.
Tarım ve Orman Bakanlığı´nca kırsal kalkınma destekleri programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen % 50 hibe desteğine başvurular başladı. Konu ile ilgili olarak Maçka ilçesindeki mahalle muhtarlarına başta olmak üzere duyuru yapan Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın, şu ifadeleri kullandı;

?TÜM MAHALLE MUHTARLIKLARINA
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkında 2019/30 Sayılı Bakanlık Tebliği ve bu Tebliğe göre hazırlanan uygulama esasları yayınlanmıştır.
Buna göre Kırsal alanda gelir düzeyinin artırılması, tarımsal üretim ve tarıma dayalı
sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin
desteklenmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Proje Başvuruları 02.09.2019-30.09.2019 tarihleri arasında, usul ve esaslar doğrultusunda gerçek ve tüzel kişilerin Ekonomik Yatırımlara yönelik hazırlayacakları hibe başvurularının il ve bakanlık düzeyinde değerlendirmesi sonucu uygun bulunanlar hibeye esas proje tutarlarının (50 Bin - 2 Milyon 500 Bin) %50´sini hibe desteği alacaklardır.
Bu kapsamda tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, sera yapımı, tarımsal üretime ait sabit yatırımlar, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve el sanatları alanlarında yenileme, geliştirme ve yeni tesis kurma projelerine hibe alma imkânı mevcuttur.
Bu kapsamda, mahallenizde söz konusu yatırım konularında potansiyel yatırımcı olabilecek gerçek ve tüzel kişilere konu ile bilgi verilmesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze yönlendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.?
Haber ve Fotoğraf:
Ali TİRİTOĞLU