TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRDİ

TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRDİ

Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda ‘Kahverengi Kokarca Böceği’(Halyomorpha Halys) Hakkında Eğitim Seminerleri Verildi.

TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRDİ 

Maçka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda ‘Kahverengi Kokarca Böceği’(Halyomorpha Halys) Hakkında Eğitim Seminerleri Verildi.

Maçka Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, kışı kapalı alanlarda geçiren ve bölgede popülasyonu giderek artan tarım zararlısı kahverengi kokarca böceğinin, görüldüğü yerde yok edilmesini istedi. 

OKULLARA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Serdar Aydın tarafından kahverengi kokarcanın zararları ile mücadele kapsamında Maçka’daki okullarda bilgilendirme seminerleri düzenlendi. 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ. 
Maçka Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi olmak üzere ilçedeki beş lisede toplam 360 öğrenci ve öğretmen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ (Halyomorpha Halys) hakkında bilgilendirildi. 

TEDBİR ALMAK ŞART
Tarım zararlısı kahverengi kokarcayı, bu yıla kadar tuzaklarla takip ettiklerini anlatan Ziraat Mühendisi Serdar Aydın; “Çünkü her zararların belli bir eşiği var. O eşiği yakalamadan ilaçlama yapmak, faydalı böcekleri de öldürüyor. Kahverengi kokarca bu yıl Temmuzun ortalarına kadar bu eşiği hiç yakalamadı. Temmuz ayından sonra havaların mevsim normallerinin üstünde gitmesinden dolayı artış gerçekleşti. Eylül ayının ilk haftalarına kadar büyük şekilde zarar vermeye başladı. Önümüzdeki yıllarda eğer tedbir almazsak daha büyük zarar verecekler.” diye konuştu.

GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE YOK EDİN!
Kışı kapalı alanlarda geçiren erginlerin baharda dışarı çıktıklarında verecekleri zararın büyük olacağını ifade eden Aydın; “Evimize giren her böceğin imhası, öldürülmesi bizim için önemli. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.” uyarısında bulundu.
Ali TİRİTOĞLU