TARİHİ SOKAKTAKİ ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

TARİHİ SOKAKTAKİ ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

TARİHİ SOKAKTAKİ ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

TARİHİ SOKAKTAKİ ÇALIŞMALAR SONA ERDİ 

Ortahisar Belediyesi tarafından şehrin tarihini öne çıkarmak için her iki tarihi alanda başlatılan alt yapı çalışmaları sona erdi. 

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından şehrin tarihini öne çıkarmak için tarihi ‘Kemeraltı ve Sarayatik Sokak’ta başlatılan altyapı çalışmaları tamamlandı.

TARİHİ KORUMAK BİZİM ÖNCELİĞİMİZ 
Tarihi Kemeraltı Çarşı’sının tüm sokakları ve Sarayatik Sokak’taki çalışmaların tamamladığını belirten Başkan Genç;“Tarihin bize emanet ettiği her bir eser her bir sokağı korumak bizim önceliğimizdir.” dedi.
Ortahisar Belediyesi, birçok tarihi binanın bulunduğu Sarayatik Sokak, Sarayatik Camii Sokak ve Çifte Hamam Sokak’ta Sokak Sağlıklaştırma Projelerinde altyapı çalışmalarını tamamladı. Ortahisar Belediyesi hazırlanan koruma amaçlı imar planında belirtilen tarihi sokaklarda dokusuna uygun ve iklim şartlarına elverişli taş kullanılması önerisi doğrultusunda başlattığı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında; Sarayatik Camii Sokak’ta 745.54 m², Sarayatik Sokak’ta 107.20 m², Çifte Hamam Sokak’ta ise 258.35 m² olmak üzere toplamda 1.111,09 m² alanda sokak sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladı. Projede 50x20x8 cm ebatlarında doğal bazalt oluk taşı kullanıldı.

“TARİHİ DOKUYA UYGUN YAPILDI”
Sarayatik Sokaktaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç;“Tarihin bize bıraktığı bu mirasları korumak zorundayız. Trabzon Basın Tarihi Müzesi ile birlikte birçok tarihi tescilli binanın yer aldığı Sarayatik bölgesinde sokak sağlıklaştırma çalışması başlattık. Projemizi 1.150.500,00 TL bedelle ihale ettik. Yaklaşık iki aylık bir çalışmadan sonra projemizi tamamladık. Ve çok tarihi nadide binaların yer aldığı, eski mahalle kültürünün bir nebze de olsa hissedildiği bu sokaklarımızı doğal görünümüne uygun hale getirmiş bulunmaktayız. Cephe sağlıklaştırma projesini de hayata geçirdiğimizde bu bölge tarihi dokusuna en uygun hale bürünecek. Dolayısıyla tarih kenti Trabzon’un bu hüviyetine uygun bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız.” diye konuştu.

“KEMERALTI BU ŞEHRİN MÜCEVHERİDİR” 
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın da tüm sokaklarının tamamlandığını ifade eden Başkan Genç; “Kemeraltı bu şehrin mücevheridir, incisidir. Kemeraltı Trabzon’un kalbidir. O nedenle de Kemeraltına ne yapsak az. Yani bu şehrin, Kemeraltının sokaklarında dolaşmak daha sağlıklı olsun, esnafı da buradan alışveriş yapmaya gelen insanı da daha mutlu olsun, daha çok bu şehre can versin istiyoruz. Hepimiz için ayrı bir öneme sahip olan tarihi Kemeraltı çarşımızda yürütülen her çalışmayı titizlikle yürüttük. Amacımız hem çarşıda dükkânı bulunan esnafımıza hem de oradan alışveriş yapan veya turistik amaçlı ziyaret eden vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmaktır. Gelişen turizm ile birlikte yoğun olan Kemeraltı bölgemiz daha da yoğunlaştı. Burada ilk cephe çalışması yapmıştık. Şimdi ise kemeraltının dokusuna uygun bir zemin çalışması yaparak kemeraltının üst yapı sorununu da giderdik. Semercilerden başlayarak Müftü Camii ve Mahmut Goloğlu Caddesi olmak üzere tüm ana ve ara sokaktaki üst yapı çalışmalarımızı tamamladık. Mahmut Goloğlu caddesinde ise sona geldik.”dedi.