SÜRMEN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SÜRMEN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Niyazi Sürmen,İskenderpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sürmene’detoprağa verildi.

SÜRMEN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Niyazi Sürmen,İskenderpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sürmene’detoprağa verildi. 

Trabzon eski Belediye Başkanı ve iş insanı Niyazi Sürmen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Niyazi Sürmen için 30 Aralık Cumartesi günü ilk olarak 2002 – 2004 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanı olarak görev yaptığı, Trabzon Belediyesinin tarihi binasının önünde tören yapıldı.

ÖNCE TÖREN SONRA NAMAZ 
Törene Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Asım Aykan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmen ailesi ve belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Törende ilk olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kısa bir konuşma yaptı. 
Genç’in ardından ise, Trabzon eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Asım Aykan, Sürmen ailesi adına konuştu. 

GÜLEN ADAMI YOLCU EDİYORUZ 
Aykan; “Yaklaşık 50 yıldır beraberiz. Gülen adamı yolcu ediyoruz, Allah ebediyen güldürsün inşallah. Niyazi Babayı yolcu ediyoruz. Allah mekânını cennet etsin. Bu dünyada güldüğü gibi ahirette de gülmeyi nasip eylesin. 
İnsan kolay yetişmiyor. Bir emeğin neticesinde insanlarımız bir takım görevlere geliyorlar. O görevlerde başarılı olmak kolay iş değil. Kardeşimiz arkasından dua edilen, rahmetle anılan ender insanlardan birisidir. Mücadelelerimizde bazen güldük, bazen üzüldük. Bazen sevindik. Ama hiç çizgiyi kırmadan yola devam ettik. 2002 yılının ortasından itibaren Trabzon’umuza, Meclisimizin kararıyla belediye başkanlığını yaptılar. Şerefiyle haysiyetiyle, alnının akı olarak görevini sürdürdüler. Ne mutlu ona. Bir ay önce Uzungöl’ü konuştuk. Dertleştik. Hiçbir zaman Niyazi Bey ben rahatsızım demezdi... 
Hayata pozitif baktı, her anını değerlendirme peşindeydi. Trabzon’umuzun başı sağ olsun, Sürmen ailemizin başı sağ olsun...” dedi. 

ŞEHRİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman; “Şehir çok önemli bir değerini kaybetti. Allah gani gani rahmet eylesin. Şehir çok önemli bir kanaat önderini, belediye çalışanlarını her dönem her daim Niyazi Babasını kaybetti. Aslında şehrimizin babası.. Tekraren tüm aileye ve belediye çalışanlarımıza burada sağlık problemi olmadığı için kontrolü için burada yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve şahsım adına rahmet diliyorum. Şehrimizin başı sağ olsun...” dedi.

Merhum Sürmen’in naaşı, dua ile devam eden törenin ardından İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Sürmene ilçesindeki Aile Kabristanlığında toprağa verildi.