SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADILAR

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADILAR

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADILAR

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADILAR

Akçaabat Söğütlü Esentepe Anadolu Lisesi Romanya, İrlanda, İspanya, İtalya ve Yunansitan’dan eğitim alanında faaliyet gösteren okul ve Sivil Toplum kuruluşlarının ortaklığında yürütülen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Savaşırken Belirsizliği Kucaklamak isimli ve 2021-1-RO01-KA220-SCH-000032516 referans numaralı Erasmus+ KA220 projesinin kapanış toplantısı ve Çoğaltıcı Etkinlik faaliyeti Akçaabat Söğütlü Uygulama Otelinde yapıldı.

Trabzon İli ortaokul ve liselerden Fen Bilgisi, Biyoloji, Kimya, Fizik, Coğrafya, Bilişim Teknolojileri ve Görsel Sanatlar branşından öğretmenlerin katılımcı olarak yer aldığı etkinliğe Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet USTA ve Trabzon Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu, KTÜ Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Sonay Çevik ile KTÜ Orman Mühendisliği Fakültesinden  Genç Tema İl Temsilcisi Prof. Dr. Zafer Yücesan’ın  da aralarında bulunduğu akademisyenlerin de katıldığı programda proje kapsamında hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma ile ilgili Eğitim Programının tanıtımı gerçekleştirildi.

Hazırlanan Eğitim Programında Sürdürülebilir Moda, Döngüsel Ekonomi, Sürdürülebilir Teknoloji ve Enerji ve İklim Değişikliği başlıklarda okullardaki eğitim sürecinde uygulanabilecek yenilikçi öğrenme araçlarıyla desteklenen atölye çalışmalarının tanıtımı yapıldı.

Yapıcı Hizalanma, Belirsizilik Pedagojisi ve Probleme Dayalı Öğrenme Metodolojilerini esas alarak hazırlanan Eğitim programı katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Ayrıca Romanya’dan Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" ve Yunansitan’dan E-School okulu ve Söğütlü Esentepe Anadolu Lisesi’nden öğrencilerin katıldığı proje konusu olan Sürdürülebilirlik üzerine belirlenen alanlardaki problem durumlarına yönelik yapılan 48 takımın yarıştığı yarışmada 3.lük derecesi alan proje Söğütlü Esentepe Anadolu Lisesi öğrencilerinin proje çalışmalarının da sunumu okul öğrencileri tarafından yapılmasının ardından toplantı sona erdi.