SÜMELA'YA TELEFERİK VE ALTERNATİF YOL

SÜMELA

SÜMELA'YA TELEFERİK VE ALTERNATİF YOL

SÜMELA'YA TELEFERİK VE ALTERNATİF YOL

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında ele alınan birçok konunun yanında Sümela Manastırı’na yapılacak teleferik ve alternatif yol da vardı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.
Meclis Salonunun, toplantı öncesi ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirilmesinin ardından sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantının başlangıcında, yapılan çalışmalar hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.


TELEFERİK PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Sümela Manastırı Teleferik projesinide son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Zorluoğlu; “Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Şartnameler oluşturuldu. Son teknik düzenlemeler yapılmaktadır. Tonya pazar yeri ve otopark proje çalışmalarımız  tamamlanmak üzere, yakında ihale sürecini başlatacağız.” dedi.

ALTERNATİF YOL YAPIYORUZ
“Sümela’da gelen ziyaretçileri yukarı taşıma nokrasında bir karmaşa, park yeri sorunu var. Büyükşehir Belediyesi olarak orada çok büyük park alanları oluşturduk. Turistleri yukarıya ring biçiminde taşıma sorumluluğunu aldık. Süreç devam ediyor. Maçka Belediyemizle birlikte o bölgeye bir düzen getirmeyi hedefliyoruz.” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı murat Zorluoğlu, var olan karışıklığın da sona erdirileceğini söyledi.
Zorluoğlu; “Bu bölgede var olan keşmekeşi sona erdireceğiz ve makul fiyatlarla insanlarımızı taşıyacağız. Orada aynı zamanda yaklaşık on kilometre ana yola paralel sayılabilecek orman içinden geçen alternatif bir yol da yapıyoruz. O yol tamamlandığında Sümela’ya değil de yukarıdaki yaylalara gidecek insanlarımıza alternatif güzergâh oluşacak. Altyapısı büyük oranda tamamlandı, kaplaması kaldı. O kaplamayı da küp taş biçiminde yöreye uygun olarak yaparak hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu.


TÜRKER’E RAHMET, TEKATAŞ’A BAŞSAĞLIĞI
Başkan Zorluoğlu sözlerine geçtiğimiz haftalarda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’i anarak başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu “Bulak’ta çok büyük bir yerleşke inşa etmeye başladık. Orası tam anlamıyla Büyükşehir Belediyesinin en önemli destek merkezi haline gelecek. Şu ana kadar yapılan çalışmaların bu noktaya gelmesinde rahmetli Hüseyin Türker’in çok büyük emeği var. Sizler de uygun görürseniz o bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Türker yerleşkesi ismini vererek rahmetli kardeşimizin uzun yıllar bu şehirde anılmasını istiyoruz.” dedi.
Ardından babasını kaybeden TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a da başsağlığı dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.


YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinin son bir ayda yaptığı ve yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin çatı kaplama ve genel tadilatı yapım işini  %70 seviyelerine geldiğini, Akçaabat ilçesi Ortamahalle’de yapılan konukevi inşaatının da geçici kabul aşamasında olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, Kadınlar Hali’nin de çok önemli bir proje olduğunun altını çizdi.


2021 SEZONUNA YETİŞECEK 
Çal Mağarası’na daha modern bir görünüm kazandırmak için epey çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Murat Zorluoğlu; “Bilet, ürün satış ve seyir terası yapımı işi geçici kabul aşamasındadır.” dedi.
Maçka yolu üzeri Altındere Vadisi’nde önemli bir tesis yaptıklarını hatırlatan Başkan Zorluoğlu, “Çok güzel bir restoran, karşı tarafta yine aynı şekilde bazı müştemilatları ile birlikte turistlerin bilhassa hizmetine sunacağız. Burada %50 seviyesini geçtik. 2021 yılı turizm sezonuna hazır hale getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.


DEĞİRMENDEREYE OTOGAR, MOLOZA İTFAİYE
Meydan civarında yapılan Cephe Sağlıklaştırma Projesini ve tüm eleştirilere karşın çok önem verdikleri Otogar projesini anlatan Zorluoğlu, Moloz mevkisinde yeni oluşturacakları yaşam alanında yapacakları gasilhane ve itfaiye binası ihale ve sözleşmelerinin yapıldığını açıkladı.

TÜRKİYE’DE 2’NCİSİ TRABZON’DA!
Seçim döneminde vadettikleri Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Zorluoğlu; “Şu anda sadece Ankara Pursaklar’da var. 2’ncisi Trabzon’da yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan ve Sanayi Bakanlığımızdan ödenekleri aldık. Büyükşehir olarak biraz da biz katıyoruz. Hem yapımı hem de donanım tefrişi ile alakalı bir sorunumuz yok.” dedi.
Zorluoğlu ayrıca Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine yapılan Millet Bahçesindeki 400 metrekare alanda sentetik buz pateni pistini de projelendirdiklerini ifade etti.


GANİTA ŞEHİRLE BULUŞACAK
Trabzon’un Ortahisar ilçesi ve diğer ilçelerde yürütülen çalışmalarına da değinen Başkan murat Zorluoğlu, Çömlekçi Mahallesi için 2,3 hektarlık alanda yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Yalıncak’ta yapımı süren plajın gelecek yıl hizmete açılacağını belirten Zorluoğlu, Trabzon Meydan’daki 3’üncü etap çalışmalarının da Meydan’ın güzelliğine güzellik katacağını vurguladı.
“Çok önem verdiğimiz Ganita-Faroz arası düzenleme projemiz var. Ganita bu şehrin önemli uğrak yerlerinden bir tanesiydi. Uzun zamandır biraz atıl kaldı. Ganita’yı yeniden şehirle buluşturmak istiyoruz.” diyen Zorluoğlu, Ulaşım Master Planı’nın ihale dosyasının da hazır olduğunu şu anda ön yeterlilik ilanına çıkıldığını açıkladı.


KOMŞUMUZUN YANINDA OLDUK
Konuşmasında Giresun’da yaşanan felakete dikkat çeken ve bu süreçte komşu Giresun’un yanında olduklarını söyleyen Başkan Murat Zorluoğlu, TİSKİ’nin tüm ilçelerde yürüttüğü çalışmalar kapsamında özellikle Ortahisar’da içme suyu konusunda sorun kalmayacağının altını çizdi.
Başkan Zorluoğlu’nun konuşmalarının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 25 gündem maddesinin görüşülüp komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.