SÜMELA’YA RİNGİ SİSTEMİ GELİYOR

SÜMELA’YA RİNGİ SİSTEMİ GELİYOR

SÜMELA’YA RİNGİ SİSTEMİ GELİYOR

SÜMELA’YA RİNGİ SİSTEMİ GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Sümela ile ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, ziyaretçiler için ring sistemiyle taşıma gerçekleştireceklerini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Ekim ayı toplantılarında Sümela’da yürütülen çalışmalar da gündeme geldi.

SÜMELA’DAKİ ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında gerçekleştirdiği oturumda meclis üyeleri yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.
Trabzon’a kazandırılması düşünülen Kültür Sanat Merkezi Projesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi, Gülcemal I. Etap Projesi. Araklı Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisinden başka Sümela Bölgesindeki çalışmalar da gündemdeydi.


BAKAN ERSOY SÜMELA’YA DESTEK VERDİ
İlçemiz Maçka’nın ve Trabzon’umuzun gözde turizm mekânları arasında yer alan Sümela Bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Murat Zorluoğlu, bunun için bizzat Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini kaydetti.
Bakan Ersoy ile Maçka ilçesi Sümela Bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili de bilgi veren Başkan Zorluğlu; “Sümela Bölgesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanımıza, oranın yeni yönetim modeliyle ilgili gereken bilgilendirmeleri yaptık.” dedi.


SADECE SÜMELA DEĞİL ÇAKIRGÖL’DE YARARLANACAK!
Büyükşehir olarak Sümela Bölgesinde birkaç tane otopark yaptıklarını belirten Başkan Zorluoğlu; “Gelen ziyaretçileri, kendi özel araçlarıyla yukarıya gitme noktasında artık başka bir yapı oluşturduk.  Büyükşehir olarak ring sistemiyle taşıma gerçekleştireceğiz. O çerçevede Sümela’ya değil de arkasında bulunan Çakırgöl bölgesindeki köylere gidecek insanlar için de bir alternatif yolun yapımını Büyükşehir olarak gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 11 kilometrelik bir yol. Oranın altyapısını, sanat yapılarını oluşturmuştuk, yol genişlemelerini yapmıştık ama yolun üst kaplaması ile ilgili Sayın Bakanımızdan destek istedik. O da sağ olsun üstlendi. Üst kaplamasını da Sayın Bakanımızın göndereceği ödenekle kısa bir zaman içerisinde tamamlayacağız.” diye konuştu.